خبرآنلاین |
1 سال پیش

عکس کشف جواهرات حیرت انگیز از مقبره ۱۳۰۰ ساله خبرآنلاین

عکس | کشف جواهرات  حیرت انگیز از مقبره  ۱۳۰۰  ساله !

گجت نیوز نوشت: باستان‌شناسان در حین حفاری گورستانی واقع در شمال لیما، پایتخت پرو، یک مقبره باستانی به قدمت ۱۳۰۰ سال که به دوره واری تعلق دارد را کشف کردند. این مقبره حاوی بقایای مردی با مقام بالا است که «ارباب هورمی» نامیده می‌شود.بقایای شش نفر دیگر نیز در این مقبره باستانی پیدا شده که برخی از آنها احتمالا پس از اولین دفن، مجدد در جای دیگر خاک شده‌اند.

بقایای مقبره باستانی پرو، در میان انبوهی از جواهرات طلا و نقره، ابزار برنزی، چاقو، تبر، سبد، منسوجات بافته شده، مواد خام برای سبدفروشی و اقلام چوبی و چرمی مدفون شده است. باستان‌شناسان معتقد هستند که با توجه به وجود این نوع اشیاء، افرادی نظیر صنعتگران ماهر و هم‌چنین اعضای نخبه واری در این مقبره دفن شده‌اند.

عکس | کشف جواهرات  حیرت انگیز از مقبره  ۱۳۰۰  ساله !

میلوش گیرز، باستان‌شناس دانشگاه ورشو که رهبری این پروژه را برعهده دارد، در گفتگو با لایو ساینس گفت:ما می‌توانیم این بخش از گورستان سلطنتی را «گالری صنعتگران نخبه» بنامیم. ما برای اولین بار، محل دفن نخبگان واری را پیدا کرده‌ایم که صنعتگران و هنرمندان خوبی نیز بوده‌اند.

تیم گیرز، پیش‌تر آخرین مقبره را طی ماه فوریه، در گورستان واری در نزدیکی شهر ساحلی مدرن هورمی، واقع در منطقه آنکش در حدود ۲۵۰ کیلومتری شمال لیما کشف کردند. این مقبره باستانی واقع در پرو، در فاصله کوتاهی از یک مقبره بزرگ‌تر قرار دارد که در سال ۲۰۱۲ توسط گیرز و همسرش، کشف شده بود. به گزارش لایو ساینس، مقبره بزرگ‌تر حاوی بقایای سه زن متمول بوده که ظاهرا، ملکه‌های واری بوده‌اند.

ملکه‌ها در کنار بقایای ۵۸ نفر دیگر به خاک سپرده شده‌اند. بیش‌تر افراد، زنان نجیب‌زاده بوده‌اند که احتمالا در مقاطع بعدی دفن شده‌اند. در این میان، برخی نیز از طبقات پایین اجتماعی بوده‌اند و به‌نظر می‌رسد که قربانی شده‌اند.

عکس | کشف جواهرات  حیرت انگیز از مقبره  ۱۳۰۰  ساله !

امپراتوری آند

مردم واری از حدود سال ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ پس از میلاد در شهرهایی واقع در کوه‌ها و سواحل پرو کنونی زندگی می‌کردند. آنها به دلیل سنت غنی خود در کارهای هنری، از جمله جواهرات طلا و نقره، سفال‌های نقاشی شده و منسوجات بافته شده، شهرت داشتند.

بر اساس مقاله باستان‌شناسان موزه فیلد شیکاگو در سال ۲۰۰۳، امپراتوری واری تقریبا هم‌زمان با دوره امپراتوری تیواناکو در جنوب وجود داشته و دو ایالت آند اغلب با یکدیگر در رقابت بوده‌اند. با این وجود، هر دو امپراتوری واری و تیواناکو در زمان ظهور امپراتوری اینکاها در سال تقریبی ۱۲۰۰ پس از میلاد، فروپاشیدند.

این مکان در نزدیکی هارمی امروزی قرار دارد و دارای ساختاری هرمی به نام “El Castillo de Huarmey” (به معنای قلعه هرمی) است. محققان از دهه ۴۰ میلادی، در مورد این سازه اطلاعاتی را به‌دست آورده بودند، با این حال بسیاری فکر می‌کردند که به دلیل غارتگران، این قبرها از گنجینه های باارزش خالی شده باشد. اما حفاری‌های گیرز و پرزادکا در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ نشان داد که مقبره باستانی واری، گورستانی تقریبا دست‌نخورده است.

عکس | کشف جواهرات  حیرت انگیز از مقبره  ۱۳۰۰  ساله !

حفاری بعدی مقبره ملکه‌های واری نیز نشان داد که این قلعه هرمی زمانی یک مقبره بزرگ متعلق به واری و محل عبادت اجداد در ساحل شمالی پرو بوده است، منطقه‌ای که تحت کنترل اولین امپراتوری آند قرار داشته است.

گیرز گفت:این تیم هم‌چنین بیش از ۱۳۰۰ شیء را که به عنوان هدایای قبر که در مقبره ملکه‌های واری دفن شده بودند را کشف کرده است که شامل اشیای غنی ساخته شده از طلا، برنز، نقره، جواهرات گران‌بها، چوب، استخوان و صدف هستند.

مقبره باستانی واری در پرو

گیرز بر این باور است که «ارباب هوارمی» و سایر افرادی که در مقبره باستانی تازه کشف شده پرو دفن شده‌اند، احتمالا اعضای نخبگان واری و صنعتگران بسیار ماهر بوده‌اند.

او ادامه داد:آثار طلایی و نقره‌ای که نزد آنها سپرده شده‌اند، این فرض را تایید می‌کنند. مردان و زنانی که در قبرستان سلطنتی واقع در قلعه هرمی هوارمی دفن شده بودند، مستقیما با بالاترین سطح تولید صنایع دستی مرتبط بوده و بهترین کالاهای لوکس دوران خود را می‌ساختند.

او هم‌چنین عنوان کرد که علاوه بر گورستان نخبگان، قلعه هرمی هوارمی مرکز اداری مهم امپراتوری واری بوده است، این مکان هم‌چنین محل تولید بهترین صنایع دستی به ویژه لباس‌های منحصر به فرد، زیورآلات فلزی و جواهرسازی به‌شمار می‌رود. جاستین جنینگز، باستان‌شناس موزه سلطنتی اونتاریو نیز که در آخرین مطالعه شرکت نداشته، سایر مکان‌های واری در پرو را کاوش کرده است.

عکس | کشف جواهرات  حیرت انگیز از مقبره  ۱۳۰۰  ساله !

او با اینکه اکتشافات اخیر را دیدنی خوانده اما هشدار داده که فلسفه و کارکرد قلعه هرمی هوارمی در دوران واری به خوبی درک نشده است. او احتمال داد که افراد دفن شده در آن محل، ممکن است صنعتگران نخبه نباشند.

جنینگز گفت: اینها قطعاتی فوق‌العاده هستند و بسیار خوب است که به قبرها مرتبط هستند. اما مردگان نمی‌توانند آنچه که در مقبره‌هایشان قرار می‌گیرد را انتخاب کنند. بنابراین، اثاثیه درون قبرها ممکن است انعکاس دقیقی از حرفه و پیشه افراد دفن شده را منتقل نکند.

۴۱۴۱



#‌اخبار_جامعه #‌اخبار_اجتماعی منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان  با بیان اینکه تاکنون ۵ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۷۹۳ مسافر و گردشگر به استان وارد شده‌اند، گفت: بر اساس آمارها از لحاظ تردد و انباشت خودرو دومین استان در سطح کشور هستیم.

13 ساعت پیش

قدرت اله شاهی هزاروند در یک حادثه تلخ فوت کرد.

2 ساعت پیش

برای امشب و فردا پیش‌بینی سرما و بارش در برخی از مناطق کشور وجود دارد.

12 ساعت پیش

جمعیت هلال احمر با صدور اطلاعیه‌ای، جزئیات خدمات نوروزی و عملیات‌های امدادی این نهاد را تشریح و استان‌هایی را که بیشترین و شدیدترین تصادفات نوروزی را داشتند، اعلام کرد.

14 ساعت پیش

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: علت فوت مرحومه «پرستو بخشی» پزشک متخصص قلب در دست بررسی است. محمدرضا فارسی نژاد افزود: لازمه تعیین علت فوت، مشخص شدن نتایج آزمایش ها و تجمیع نتایج است.

1 ساعت پیش

آتش‌سوزی در بازار حضرتی تهران خبرساز شد.

12 ساعت پیش

محیط زیست مازندران روز پنجشنبه اعلام کرد با توجه به همزمان شدن سالروز شهادت حضرت علی (ع) و روز طبیعت (۱۳ فروردین)، ورود مسافران و گردشگران به پناهگاه حیات وحش میانکاله ممنوع شد.

15 ساعت پیش

کمبود ویتامین B۱۲ در کسانی که دچار مشکلات گوارشی بوده یا داروهای اسید معده دریافت می‌کنند و همچنین در کسانی که رژیم‌های گیاهی را انتخاب کرده‌اند، شایع است. اما کمبود این ویتامین چه آسیبی به بدن وارد می‌کند؟

16 ساعت پیش

همزمان با آغاز موج دوم سفرها، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، شهرهایی را که ظرفیت اقامتی خالی‌تری دارند و آماده میزبانی از مسافران نوروزی هستند، اعلام کرد.

1 ساعت پیش

بیشتر...