دیجیاتو |
3 سال پیش

ارزش فلزات موجود در سیارک سایکی ۱۶ بسیار بیشتر از اقتصاد جهانی است

پژوهش جدید تلکسوپ فضایی هابل اطلاعات بیشتری درباره یکی از باارزش‌ترین سیارک‌ها در اختیار ما قرار داده. ارزش فلزات موجود در «سایکی ۱۶» تقریبا به ۱۰ هزارکوادریلیون دلار می‌رسد.

ناسا در حال برنامه‌ریزی برای بازدید از این سیارک درسال ۲۰۲۶است، سیارکی که تقریبا ۳۷۰ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد و یکی از بزرگترین اجسام در کمربند سیارکی اصلی منظومه شمسی در میان مریخ و مشتری محسوب می‌شود. قطر سایکی ۱۶ برابر ۲۲۶ کیلومتر است و برخلاف اغلب سیارک‌ها که دارای سطح سنگلاخی و یخی هستند، فلزی است.

تراکم و میزان فلز این سیارک به اندازه‌ای است که تصور می‌شود باقی‌مانده سیاره‌ای باشد که در زمان شکل‌گیری با مشکل مواجه شده و از آن با نام «پیش سیاره» یاد می‌شود.

در حالی که شهاب‌سنگ‌ها اغلب دارای جنس فلزی هستند، سایکی ۱۶ می‌تواند یک سیارک منحصر به فرد باشد که به صورت کامل از آهن و نیکل ساخته شده است. آهن و نیکل معمولا در شهاب‌سنگ‌های فلزی یافت می‌شوند و در هسته فلزی سیاره‌ها وجود دارند و زمین نیز دارای هسته فلزی است.

سایکی ۱۶

این ویژگی‌ها باعث شده سایکی ۱۶ تبدیل به یک جسم منحصر به فرد در منظومه شمسی شود. ارزش فلزات موجود در این سیارک نزدیک به۱۰ هزارکوادریلیون دلاراست که بسیار بالاتر از اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. برای مقایسه بد نیست بدانید ارزش اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ برابر ۱۴۲ تریلیون دلار بوده است.

این احتمال وجود دارد که سایکی ۱۶ یک پیش سیاره باشد که در زمان شکل‌گیری با دیگر اجسام در منظومه شمسی برخورد کرده و پوسته و گوشته خود را از دست داده است.

دکتر «تریسی بکر»، دانشمند سیاره‌شناس در موسسه تحقیقات «ساوت‌وست تگزاس» که پژوهش جدید را انجام داده، به این موضوع اشاره می‌کند که تلکسوپ هابل این سیارک را در دو نقطه خاص مشاهده کرده است. این تلکسوپ همچنین طول موج‌های فرابنفش را مشاهده کرده و تا جای ممکن به اطلاعات بیشتری از سطح آن دست پیدا کرده است.

بکر به این موضوع اشاره می‌کند که سطح این سیارک اکثرا پوشیده از آهن خالص است، اگرچه وجود کمی آهن نیز می‌تواند روی مشاهدات فرابنفش تاثیرگذار باشد، بنابراین در عمل شاید ۱۰ درصد سطح آن آهن واقعی باشد. با وجود چنین موضوعی، در هنگام مشاهده سایکی ۱۶، این سیارک بطور فزاینده‌ای موج‌های فرابنفش عمیق‌تری را بازتاب می‌کرده که باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یکی از منابع معتبر دنیای فناوری مدعی شده اپل اندازه نمایشگر آیفون ۱۷ پلاس را نسبت به نسل‌های قبلی کاهش می‌دهد.

20 ساعت پیش

با استفاده از نانوموادزیستی، محققان ساختار میکرومقیاسی ساختند که می‌تواند داروهای ضدسرطان را با موفقیت در محل تومور رهاسازی کند.

19 ساعت پیش

تولید گوشی ایرانی چند سالی است توجه‌ها را به خود جلب کرده است و وزیر ارتباطات در آخرین اظهاراتش درباره آن گفت که سالیانه بیش از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می‌شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوان تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

16 ساعت پیش

تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد اقدام امروز اسرائیل در خاک ایران با واکنش طنز ایرانی‌ها پاسخ داده شده است.

9 ساعت پیش

با محبوبیت شاسی‌بلندها در سراسر جهان، خودروسازان این مدل‌های بلندقامت را در انواع و اندازه‌های مختلفی به بازار فرستادند و شاسی‌بلندهای بسیار کوچکی با ابعادی در اندازهٔ هاچ‌بک‌ها به بازار آمدند.

20 ساعت پیش

گوشی تاشدنی جدید گلکسی زد فلیپ ۶ سامسونگ با تراشه‌ی قدرتمند کوالکام در گیک‌بنچ رؤیت شد.

4 ساعت پیش

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌پیشینه این هفته در امارات عربی متحده و عمان باعث آبگرفتگی بزرگراه‌ها و ساختمان‌ها، ترافیک ایستا، اختلال کار فرودگاه و محبوس شدن مردم در خانه‌هایشان شد و زیان‌های جانی و مالی به همراه داشت.

10 ساعت پیش

دانشمندان سنگاپوری، ارتشی از سوسک‌‎های مکانیکی که به‌صورت ریموت کنترل می‌شوند را در یک زمین بیابانی آزمایش کرده‌اند که در آینده می‌توان از این سوسک ها برای مأموریت‌های جستجو و نجات کمک گرفت.

14 ساعت پیش

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

7 ساعت پیش

بیشتر...