سلامت نیوز | ۲ هفته پیش

رازهای قدبلند شدن در دوران بلوغ تغذیه نکات کلیدی برای رشد سالم سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،رشد قدی در دوران بلوغ یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر فرد است و تغذیه صحیح در این دوران می‌تواند به طور قابل توجهی به بلندتر شدن قد کمک کند. سمیه فتاحی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری مهر تأکید کرد که دریافت مواد مغذی ضروری برای رشد قدی و سلامت عمومی نوجوانان در این دوران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. وی بیان کرد: «پروتئین، کلسیم، ویتامین D، آهن و روی، از جمله مهم‌ترین مواد مغذی هستند که برای رشد قدی و جلوگیری از مشکلاتی همچون کوتاهی قد وریزش موضروری‌اند.»

فتاحی در ادامه گفت: «پروتئین به عنوان یکی از درشت‌مغذی‌های اصلی، نقش اساسی در افزایش طول استخوان‌ها دارد و برای تأمین آن می‌توان از منابعی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها استفاده کرد.» وی همچنین اشاره کرد که کلسیم برای تقویت استخوان‌ها ضروری است و جذب آن به ویتامین D وابسته است.

این متخصص تغذیه افزود که ویتامین D در بسیاری از مواد غذایی به میزان کافی یافت نمی‌شود و برای تمام افراد مصرف مکمل آن توصیه می‌شود. بر اساس پروتکل‌های کشوری، در صورتی که آزمایش ویتامین D انجام نشده باشد، بهتر است به مدت ۸ هفته، هر هفته یک کپسول ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف شود و سپس به صورت ماهیانه ادامه یابد.

وی همچنین بر اهمیت آهن و روی در جلوگیری از ریزش مو تأکید کرد و منابع این مواد مغذی را گوشت قرمز، جگر، حبوبات، مغزها و سبزیجات برگ سبز دانست. علاوه بر این، فتاحی گفت: «ویتامین A، منیزیم و فسفر که در سبزیجات رنگی، مغزها، لبنیات و ماهی یافت می‌شوند، نیز به رشد استخوان‌ها کمک می‌کنند.»

در نهایت، این متخصص تغذیه اشاره کرد که اضافه‌وزن می‌تواند مانع رشد قدی شود، چرا که فشار اضافی بر روی استخوان‌ها وارد می‌کند. وی توصیه کرد که رعایت یک رژیم غذایی متعادل و انجام فعالیت بدنی منظم می‌تواند از این مشکل جلوگیری کرده و به رشد سالم در دوران بلوغ کمک کند.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعده‌های غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک می‌کند.

۱ هفته پیش

متخصص کودکان تأکید کرد که شیردهی مکرر نه تنها برای رشد نوزاد ضروری است، بلکه در پیشگیری از مشکلاتی همچون زردی نیز نقش مهمی دارد.

۱ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۱ هفته پیش

افزایش حضور افراد فاقد صلاحیت در حوزه فیزیوتراپی خانگی، سلامت بیماران را تهدید می‌کند؛ متخصصان به بیماران هشدار می‌دهند که پیش از دریافت خدمات، از صلاحیت درمانگر اطمینان حاصل کنند.

۱ هفته پیش

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۱ هفته پیش

متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دست‌کم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.

۱ هفته پیش

درحال‌حاضر، نرخ سزارین در کشور ۵۶درصد است که عدد بالایی محسوب می‌شود.

۱ هفته پیش

یادگیری مهارت های اجتماعی بخش کلیدی رشد کودک است. مهارت‌های اجتماعی خوب به بچه‌ها این امکان را می‌دهد که با دیگران تعامل مثبت داشته باشند و نیازها، خواسته‌ها و احساسات خود را به‌طور مؤثر بیان کنند.

۱ هفته پیش

افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان می‌دهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بین‌المللی کار نشان داد که به‌ طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصت‌های نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروه‌های مدافع خواستار سیاست‌های شفاف‌تر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.

۱ هفته پیش

بیشتر...