دیجیاتو |
3 سال پیش

آلودگی هوا می تواند منجر به کاهش بینایی حتی کوری شود

طبق پژوهشی در بریتانیا، افزایش اندک آلودگی هوا با افزایش خطر کاهش بینایی برگشت‌ناپذیر ناشی از «دژنراسیون ماکولا» یا «تباهی لکه زرد» (AMD) مرتبط با سن در ارتباط است.

مطالعات گذشته نشان داده بودند که میان آلودگی هوا وآب‌ سیاه چشم ارتباط وجود دارد و همچنین مرتبط بودن آن باآب‌ مروارید هم امکان‌پذیر است. طبق گفته پژوهشگران، چشم‌ها دارای جریان خون بالایی هستند که آن‌ها را در برابر ذرات ریز آسیب‌پذیر می‌کند. این ذرات ریز توسط تنفس در اطراف بدن گردش پیدا می‌کنند.

برای اولین بار یک تحقیق توانسته به ارتباط میان آلودگی هوا با AMD و میزان تغییرات مخرب شبکیه چشم دست پیدا کند. طبق این پژوهش، افزایش اندک ذرات ریز آلودگی در هوا می‌تواند خطر ابتلا به AMD را تا ۸ درصد افزایش دهد. در صورتی که میزان ذرات بزرگتر آلودگی ونیتروژن دی اکسید بیشتر شود، ریسک تغییرات نامطلوب شبکیه چشم تا ۱۲ درصد افزایش می‌یابد.

دژنراسیون ماکولا مهمترین علت نابینایی برگشت‌ناپذیر در افراد بالای ۵۰ سال در کشورهای با درآمد بالا محسوب می‌شود و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. در بریتانیا ۵ درصد جمعیت بالای ۶۵ سال با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند.

مهم‌ترین عواملی که می‌توانند باعث ابتلا به AMD شوند، ژنتیک و وضعیت نامناسب فیزیکی و سلامتی مانند کشیدن سیگار و چاقی است. با این حال به گفته محققان از آنجایی که سبک زندگی مردم نسبت به گذشته سالم‌تر شده، آلودگی هوا تاثیر بیشتری دارد و برخلاف ژنتیک، می‌توان با سیاست‌های درست میزان آلودگی هوا را کاهش داد.

آلودگی هوا

آلودگی هوا علاوه بر مشکلات بینایی، باعث بروز بیماری‌های دیگری هم می‌شود و همچنین افراد را به کام مرگ می‌کشد. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، ۹۰ درصد جمعیت جهان در مناطق با هوای آلوده زندگی می‌کنند. پژوهشی در سال ۲۰۱۹ نشان داده بود که آلودگی هوا می‌تواند به تمام اعضای بدن انسان آسیب برساند.

تحقیق اخیرکه در ژورنال «British Journal of Ophthalmology» منتشر شده، داده‌های ۱۱۶ هزار بریتانیایی در فاصله سنی ۴۰ تا ۶۹ سال بدون هیچ‌گونه مشکل چشمی در ابتدای پژوهش را مورد بررسی قرار داده است. سلامت شبکیه چشم بیش از ۵۰ هزار نفر توسط اسکن‌ مورد آزمایش قرار گرفت.

این پژوهش نشان می‌دهد افراد در صورتی که در معرض ۱ میکروگرم بر متر مکعب ذرات ریز اضافه قرار بگیرند، خطر ابتلا به AMD تا ۸ درصد افزایش می‌یابد. میزان متوسط ذرات ریز در هوایبریتانیابرابر ۱۰ میکروگرم بر متر مکعب است که نسبت به بسیاری از کشورهای جهان پایین‌تر است.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یک مرد 58 ساله آمریکایی دنیا را کمی متفاوت از افراد معمولی می‌بیند. او درواقع از نوعی ادراک‌پریشی و چهره‌کوری به نام PMO رنج می‌برد که باعث می‌شود چهره دیگران را غیرعادی و «شیطانی» ببیند.

1 روز پیش

به زادگاه و موزه مرسدس‌بنز در اشتوتگارت آلمان خوش آمدید!  کارل بنز در این شهر، با اختراع اولین خودرو، دنیای انسان‌ها را تغییر داد.

1 روز پیش

فردی که از قوانین گارانتی اپل برای تبدیل آیفون و آیپد تقلبی به مدل‌ اصل استفاده می‌کرد، دستگیر و به‌ تحمل حبس محکوم شد.

23 ساعت پیش

ایلان ماسک، مدیر اجرایی تسلا مدت‌هاست که به شدت با ایده تبلیغات سنتی مخالف بوده است. موضع ضد تبلیغاتی او میلیاردها دلار برای شرکت صرفه جویی کرده و از سوی بسیاری به عنوان یک ضربه بزرگ تلقی شده است.

13 ساعت پیش

محققانی در دانمارک با استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های چندین میلیون نفر، به پیش بینی مراحل زندگی یک فرد تا انتهای زندگی‌اش پرداخته‌اند و امیدوارند که بدین ترتیب بتوانند آگاهی‌ها درباره قدرت فناوری و خطرات آن را افزایش دهند.

9 ساعت پیش

هیوندای از جزئیات مربوط به توسان جدید موجود در آمریکای شمالی پرده‌برداری کرد. طراحی و ویژگی‌های بیرونی و داخلی با مدل جهانی مطابقت دارد. زیر پوسته توسان جدید، قدرت بیشتری برای تریم‌های هیبریدی و پلاگین هیبریدی وجود دارد.

16 ساعت پیش

لامبورگینی جدیدترین خودروسازی است که هویت سازمانی خود را با معرفی لوگوی به روز شده تغییر داده است. شما این گاو خشمگین اصلاح شده را به زودی در خودروهای این شرکت نیز خواهید دید.

11 ساعت پیش

گوشی گلکسی A55 سامسونگ دارای قابلیت جذاب و مهمی است که حتی گوشی‌های پرچمدار سری گلکسی S24 نیز از آن بی‌بهره هستند. اما این ویژگی چیست؟

دیروز

درحالی‌که زمان زیادی تا معرفی نسل بعدی گوشی‌های سری گلکسی S باقی مانده است، باید منتظر شروع انتشار گزارش‌ها و شایعات درباره آن‌ها باشیم.

22 ساعت پیش

بیشتر...