تغییر رفتار در رابطه راهکارهای تغییر رفتار خود یا شخص مقابل در رابطه

تغییر رفتار در رابطه
این که چرا عشق به مرور در رابطه محو می شود وافراد از هم جدا می شوند، یکی از رمز و رازهای بزرگ زندگی است. شاید مهمترین دلیل این اتفاق این باشد که در ابتدای شروع یک رابطه و پیش از آن، افراد خیالی از رسیدن به یکدیگر دارند، بدی‌ های شخص مقابل را نمی بینند و احساس می کنند او بهترین است. اما به مرور زمان و ادامهٔ رابطه، خیال رسیدن کمرنگ شده و افراد با رفتارها و شخصیت واقعی هم آشنا می شوند، فانتزی ها از بین می روند و واقعیت شروع می شود. در بسیاری از موارد، با تغییر رفتار در رابطه می توان از شکست آن جلوگیری کرد. در این مقاله به رفتارهای مخرب یک رابطه و تغییر آن ها اشاره شده است:
سرفصل های مقاله
تغییر رفتار در رابطه
رفتارهای مخرب در رابطه
راه های تغییر رفتار در رابطه
تغییر رفتار شخص مقابل در رابطه
نتیجه گیری

برای شروع به تغییر رفتار در رابطه ، ابتدا باید بفهمیم که چه رفتارهایی اشتباه‌اند و رابطه ما را خراب می کنند. در ادامه به مهم‌ترین رفتارهای مخرب روابط به خصوص رابطهٔ عاشقانه اشاره شده است:

رفتارهای مخرب در رابطه

ارتباط، کلیدی برای یک رابطه نزدیک است. اگر ما هنگام صحبت یا بحث در رابطه مان، تمایل به دفاع کردن از خودمان داریم و نسبت به رفتار شریک عاطفی مان، واکنش بیش از حد عصبانی یا ترسناک داریم، رابطه مان را به سمت شکست هدایت می کنیم.

در هر رابطه ای مهم است که احساس خود را به عنوان یک فرد مستقل حفظ کنیم. وقتی با شخص جدیدی وارد رابطه می شویم، باید دنیای خودمان را گسترش دهیم، نه این که آن را کوچکتر کنیم. هنگامی که ما برای اولین بار عاشق می شویم، نسبت به تجربیات جدید هیجان زده هستیم. اما با مرور زمان ممکن است اشتیاقمان را از دست بدهیم. اگر در رابطه مان تنها محدود به علایق یا عادت های خودمان هستیم و مدام پیشنهادات یا علایق شریکمان را رد می کنیم، به مرور او را سرخورده می کنیم و اگر به دنبال تغییر رفتار در رابطه نباشیم، آن را خراب می کنیم.

اکثر ما می دانیم که وقتی حرف و عمل مان در رابطه با هم مطابقت نداشته باشد، امکان ندارد رابطه موفقی داشته باشیم. اگر در رابطه تان صادق نیستید و دروغ می گویید، باید به فکر تغییر رفتار در رابطه باشید، قبل از این که رابطه تان را نابود کنید.

در یک رابطه خیلی از زوج ها علاقه دارند تا مرزها و حریم ها را از بین ببرند و به یک هویت مشترک برسند. افراد شروع می کنند که «من» را به «ما» تبدیل کنند. این کار اشتباه است و نیاز به تغییر رفتار در رابطه دارد. همه انسان ها باید در نزدیک ترین و عاشقانه ترین روابط نیز استقلال فردی خود را به عنوان یک «من» حفظ کنند.

اگر در رابطه ای هستید که دیگر محبت کلامی، جنسی و جسمی را به شریک عاطفی تان نشان نمی دهید، همین حالا به دنبال تغییر رفتار در رابطه باشید. امکان ندارد که یک رابطه عاطفی یا ازدواج بدون محبت های مداوم، ادامه پیدا کند و موفق باشد.

در یک رابطه برابر، مهم است که شما مستقیماًآن چه را که می خواهید و از شریک زندگی خود توقع دارید، درخواست کنید. بسیاری از افراد در رابطه، به دلیل ضعف های شخصیتی و کمبود اعتماد به نفس یا وابستگی عاطفی نسبت به شریک خود، در موضع تسلیم قرار می گیرند، خود را فدا می کنند و هیچوقت تصمیم گیرنده نیستند. اگر شما نیز در رابطه همیشه تسلیم هستید، بهتر است به کمک یک روانشناس برای تغییر در رابطه تلاش کنید.

تغییر محیط یکی از ساده ترین راه ها برای تغییر رفتار در رابطه است. عوض کردن محیط در زمانی که شما عصبانی هستید، تسلیم شده اید یا رفتار اشتباهی کرده اید، کمک می کند تا بتوانید دوباره فکر کنید و در مورد تصمیم هایی که گرفته اید، تجدید نظر کنید.

همه ما می دانیم که دوستان، به خصوص کسانی که به صورت مداوم با آن ها در ارتباط هستیم، بر رفتار و شخصیت ما تاثیرات بسیاری دارد. اگر اطرافتان با آدم های سمی، افراد منفی،پرخاشگریا … احاطه شده است، باید دوستان خود را تغییر دهید. هر چقدر هم که به آن ها علاقه دارید، ادامه ارتباط با این افراد شخصیت شما و رابطه عاطفی تان را تخریب می کند.

ابتدا برای تغییر رفتار در رابطه ، لیستی از رفتارهای مخرب تهیه کنید. سپس هر روز برای خودتان چالشی تعریف کنید. برای مثال امروز تصمیم بگیرید که به جای تسلیم شدن، خواسته تان را به صورت منطقی و محترمانه با شریک عاطفی تان مطرح کنید. اگر در چالشی که در نظر گرفته بودید، موفق شدید، به خودتان جایزه بدهید. یک بستنی، یک کتاب، تنهایی به کافه رفتن یا هر جایزهٔ کوچک دیگری می تواند شما را به ادامهٔ چالش ها و تغییر رفتار کمک کند.

نیازی نیست تمام هندوانه ها را با هم بلند کنید. زمانی که لیستی از رفتارهای مخربی که تمایل به تغییر آن ها دارید، تهیه کردید، یکی از آن ها را انتخاب کنید تا در یک بازهٔ زمانی تغییر دهید. هر روز قدم های کوچکی برای اصلاح آن رفتار بد بردارید و بعد از هر موفقیت خودتان را تشویق کنید و با جایزه ای به خودتان انگیزه دهید.

تغییر رفتار در رابطه نیاز به برقراری ارتباط درست دارد. این ضروری است که شما و همسرتان با یکدیگر با مهربانی و احترام رفتار کنید. با آموختن نحوهٔ برقراری ارتباط درست، بسیاری از رفتارهای مخرب ما در رابطه مانند عصبانیت از بین می رود. برای یادگیری، از مشاوره زوج درمانی کمک بگیرید. کتاب بخوانید و با شریک عاطفی تان در مورد رابطه تان و نقاط ضعف آن صحبت کنید. ارتباط، یک خیابان دو طرفه است میان شما و کسی که دوستش دارید. پس برای تغییر رفتار در رابطه ، هر دو نفر باید تلاش کنند.

انسان ها ذاتاً دارای نقص هستند و شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید. همه ما باید برای بهتر شدن تلاش کنیم، اما نباید خودمان را مدام سرزنش کنیم. به خودتان سخت نگیرید و اگر رفتار اشتباهی در رابطه انجام دادید، کمی فاصله بگیرید، به خودتان استراحت دهید و سعی کنید در تنهایی آرامش پیدا کنید. برای رفتار نادرستی که داشته اید، عذرخواهی کنید و تلاش کنید روز بعد برای چالش روزانه تان تلاش بیشتری کنید.

اگر می خواهید شریک زندگی شما در رفتارهایی تغییر کند، ابتدا او را همانطور که هست، بپذیرید. دکتر جان گوتمن می گوید: “مردم فقط در صورتی می توانند تغییر كنند كه احساس كنند همانطور كه هستند، پذیرفته شده اند. وقتی افراد احساس می کنند مدام در معرض انتقاد، سرزنش و عدم قدردانی هستند، قادر به تغییر رفتار در رابطه نیستند. ”

به جای انتقاد از شریک زندگی خود، خوبی های او را با خودتان تکرار کنید و از آن ها برای این خوبی ها تشکر کنید. از یکمشاور زوج درمانیکمک بگیرید و روش هایی که در ادامه مقاله اشاره می شود را انجام دهید.

زوجینی که به دنبال رابطه عاطفی عمیق تری هستند، باید بدانند که آسیب پذیری و صمیمیت کنار همند. به عبارت دیگر ، تغییر رفتار در رابطه و ایجاد صمیمیت، فقط در شرایطی اتفاق می افتد که دو طرف به اندازه کافی آسیب پذیر باشند تا عمیق ترین امیدها، ترس ها و رویاهای خود را بدون قضاوت در میان بگذارند. برای تغییر شریک زندگیتان، ابتدا بپذیرید که هر دو آسیب پذیرید و هیچ انسانی کامل نیست.

درگیری در روابط چیز بدی نیست. همه زوج ها با هم بحث می کنند و اختلاف دارند. اما آن چیزی که مهم است مسئولیت پذیری ما برای ترمیم مشکلات در رابطه است. تنها زمانی شخص مقابل ما تغییر می کند که ابتدا خودمان شروع به تغییر رفتار در رابطه کنیم. مسئولیت رفتارهای اشتباهمان را به عهده بگیریم و تلاش کنیم آن ها را تغییر دهیم. آن وقت است که می بینیم شریک عاطفی مان هم تغییر می کند.

ما درمورد احساسات، گفتار و کردارهای خودمان مسئول هستیم. با به عهده گرفتن مسئولیت اشتباهمان، هر چقدر کوچک، از شریک زندگی خود عذرخواهی کنیم. برای مثال ممکن است شریک شما رفتار مخرب عصبانیت را در بحث ها دارد. اما احتمالا او زمانی عصبانی شده است که شما هم حرف نادرستی زده اید. با تمام ناراحتی هایی که دارید، شما برای آن حرف اشتباه عذرخواهی کنید. این رفتار بزرگوارانه و مسئولانهٔ شما باعث می شود که شخص مقابل هم به اشتباه خود پی ببرد و انگیزهٔ تغییر رفتار در رابطه را پیدا کند.

انتقاد با سرزنش و شکایت فرق دارد. اگر می خواهید باعث تغییر رفتار در رابطه در شریک عاطفی تان شوید، دست از سرزنش و حمله به شخصیت او بردارید. اگر رفتار اشتباهی از او سر زده است، روی همان رفتار متمرکز شوید و با بیانی درست منظورتان را برسانید. اما سرکوفت زدن و سرزنش نکردن باعث می شود که شخص مقابل حالت دفاعی پیدا کند و حقیقت را هم قبول نکند.

یک رابطهٔ موفق، مدیون پذیرش خوبی ها و بدی های شخص مقابلمان، در کنار یکدیگر است. هیچ انسانی کامل نیست. اگر می خواهیم رابطه مان را بهتر کنیم، ابتدا از خودمان شروع کنیم. برای تغییر رفتار در رابطه تلاش کنیم، از مشاوران حرفه ای کمک بگیریم و روی نقاط مثبت خود و رابطمان متمرکز شویم. اگر هم تلاش برای ایجاد تغییری در شریک زندگی مان داریم، بهتر است با مهربانی و پذیرفتن آسیب پذیری همهٔ انسان ها، مانند یک دوست و همراه کنار او باشیم تا بتواند این مسیر تغییر را درست و با موفقیت طی کند.

کلید داشتن یک رابطه نزدیک چیست؟

ارتباط، کلیدی برای یک رابطه نزدیک است. اگر ما هنگام صحبت یا بحث در رابطه مان، تمایل به دفاع کردن از خودمان داریم و نسبت به رفتار شریک عاطفی مان، واکنش بیش از حد عصبانی یا ترسناک داریم، رابطه مان را به سمت شکست هدایت می کنیم.

ساده ترین راه برای تغییر رفتار در یک رابطه چیست؟

تغییر محیط یکی از ساده ترین راه ها برای تغییر رفتار در رابطه است. عوض کردن محیط در زمانی که شما عصبانی هستید، تسلیم شده اید یا رفتار اشتباهی کرده اید، کمک می کند تا بتوانید دوباره فکر کنید و در مورد تصمیم هایی که گرفته اید، تجدید نظر کنید.

صادق نبودن چه تاثیری بر رابطه می گذارد؟

اکثر ما می دانیم که وقتی حرف و عمل مان در رابطه با هم مطابقت نداشته باشد، امکان ندارد رابطه موفقی داشته باشیم. اگر در رابطه تان صادق نیستید و دروغ می گویید، باید به فکر تغییر رفتار در رابطه باشید، قبل از این که رابطه تان را نابود کنید.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

بیشتر...