چگونه آمادگی های لازم برای قبول شدن در سنجش مدرسه را در کودکان ایجاد کنیم مرکز توانبخشی روشا

در حال حاضر آزمون­های سنجش نقش مهمی در ارزیابی کودکان قبل از ورود به مدرسه ایفا می­کنند. دانش آموزان سال اولی، هر سال آزمون تابستان برای انجام آزمون سنجش به مراکز مشخص شده میروند و پدر مادر ها هم تمام طول تابستان را به نگرانی از وضعیت حال حاضر و آینده کودکان خود میگذرانند. راه­های زیادی وجود دارد که شما به عنوان والدین می­توانید برای حمایت از کودک خود قبل و بعد از دادن آزمون سنجش از آن­ها استفاده کنید، همچنین با بهره گیری از روش­های متعدد می­توانید به یادگیری فرزند خود و کسب آمادگی برای شرکت در این آزمون کمک نمایید.

گرچه در مورد نوع آزمون­ها، نحوه استفاده از نمرات و تعداد آزمون­هایی که کودکان باید در آن­ها شرکت کند بسیاری از والدین، معلمان، مدیران مدرسه و سیاستگذاران اختلاف نظر دارند ولی بسیار مهم است که از تلاش فرزند خود برای شرکت در آزمون ها حمایت کرده و به او در کسب بهترین نتیجه کمک نمایید. شما می­توانید از معلمان؛ مربیان مهدکودک و دیگر افراد متخصص در این حوزه خود در مورد نحوه انجام آزمون­ها و نحوه تحلیل نتایج، اطلاعات لازم را کسب کنید.

چگونه با فرزندتان در مورد سنجش صحبت کنید؟


تصمیم­‌گیری در مورد اینکه کودکتان در آزمون سنجش شرکت کند گام بسیار بزرگی است. حتی فرزندتان می­تواند در این تصمیم­‌گیری به شما کمک کند. به هر طریق، باید در مورد این فرآیند با کودک خود رک و راست صحبت کنید. صحبت کردن در مورد سنجش به کودک نشان می­دهد که آن اصلا مسئله خجالت آوری نیست. با حرف زدن در مورد آن کودک متوجه می­شود که شما به حرف­هایش گوش می­دهید و کمکش می­کنید. و چیز­هایی که قرار است روز سنجش اتفاق بیوفتد را از قبل برایش روشن می­کنید.

در مورد چیزهایی که در رابطه با مهدکودک یا آمادگی (و یا حتی تصوراتش از مدرسه)دوست دارد و چیزهایی که برایش دشوار هستند صحبت کنید

اول در مورد چیزهایی که فرزندتان دوست دارد صحبت کنید. بعد این سوال را از او بپرسید “فکر میکند چه چیزی در مدرسه برایش خیلی سخت و دشوار خواهد بود؟”. هر موضوع چالشی را کودکتان می­تواند به زبان بیاورد.

در اینجا برایش توضیح می­دهید که چگونه آزمون سنجش به او کمک خواهد کرد. هر دو متوجه خواهید شد چرا برخی چیزها برایش مشکل هستند. همچنین برای رفع این چالش­ها روش­هایی را یاد خواهید گرفت.

پروسه سنجش را توضیح دهید

برایش توضیح دهید آزمون سنجش یک امتحان نیست. در واقع یک سری فعالیت هستند که برخی از آنها حتی ممکن است سرگرم کننده باشند.

برایش توضیح دهید که سنجش آزمونی نیست که قرار است درآن نمره بگیرد. کودکان برای شرکت در آن مجبور نیستند مطالعه کنند و حتی اگر به برخی سوالات جواب ندهند یا فعالیتی را انجام ندهند مشکلی خاصی پیش نمی‌آید و شما همیشه از او در هر حالتی حمایت خواهید کرد.

به شما پیشنهاد میکنیم حتمااینمقاله را بخوانید.

سنجش به شما کمک می­کند روش های یادگیری و افکار فرزندتان را متوجه شوید.

در مورد کار گروهی معلمان در مدارس صحبت کنید

می توانید بگویید “مدرسه چند معلم مهم دارد که وظیفه شان این است که به معلمان دیگر توضیح دهد چگونه به تو درس یاد دهند. این معلم­ها با چند نفر دیگر در مدرسه همکاری می­کنند و تو نیز می توانی آنها را ببینی”.

برایش توضیح دهید که احتمال دارد یکی از معلم ها برای چند لحظه او را از کلاس خارج کند.

اگر فرزندتان در مورد خارج شدن از کلاس یا رویه آزمون نگرانی دارد در ادامه چند روش پاسخ دادن به او مطرح شده است.

قبل از آزمون


آمادگی کسب کنید

بسیاری از معلمین و متخصصین آموزشی در مورد زمان آزمون و برنامه‌­های آمادگی اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار میدهند. این اطلاعات شامل موارد زیر می­باشند:

  • آزمون چیست و چه چیزهایی ارزیابی می­شوند.
  • آیا نتیجه آزمون روی فرزند شما و مدرسه یا هر دو تاثیری خواهد داشت؟
  • روش­هایی وجود دارد که به شما کمک کند فرزندتان را برای آزمون آماده کنید؟

در زمینه­‌هایی که فرزندتان مشکل دارد به او کمک کنید

اگر فرزندتان در زمینه خاصی مسئله دارد با تمرین بیشتر می ت­وانید به او کمک کنید در آن زمینه عملکرد بهتری داشته باشد. بسیاری از کتاب­های تمرینی کودکان با ارائه تمرین و پرسش­های مشابه آزمون، فرزند شما را برای شرکت در آزمون آماده می­کنند. بیشتر روی ضعف­های فرزند خود کار کنید نه نقاط قوتش ، تا با انجام تمرین­ها احساس خستگی نکند.

شانس تمرین کردن را به فرزند خود دهید

اگر فرزند شما در آزمون دادن مشکل دارد، پرسش­های آزمون را با او تمرین کنید و لغات جدید را به او بیاموزید. جلسات را کوتاه برگزار کنید و برای تقویت اعتماد به نفس فرزندتان اهداف کوچک و قابل سنجش وضع کنید.

اگر در مورد آزمون یا شرایط آزمون نگرانی دارید با معلم فرزندتان در این مورد صحبت کنید

با مدیر یا معلم مدرسه در مورد نگرانی­های خود صحبت کنید. اگر از نتیجه این گفتگو راضی نبودید با سازمان هایی که آزمون مدارس را نظارت می کنند مثل انجمن اولیا و مربیان، مرکز ملی آزمون آزاد و عادلانه یا اداره سنجش و ارزیابی صحبت کنید.

اگر معتقدید فرزندتان به دلیل اختلال زبان یا یادگیری نمی­تواند در آزمون­ها نتیجه خوبی کسب کند باید معلمش را در جریان قرار دهید تا بررسی کند آیا او واجد شرایط استفاده از اتاق ارزیابی هست یا خیر.

روز آزمون


شب قبل از آزمون فرزندتان باید استراحت کافی داشته باشد و صبحانه کافی میل کند

بسیاری از معلمان و ممتحنین عنوان می­کنند که کودکانی که عملکرد خوبی در آزمون ندارند، شب آزمون خواب کافی نداشتند و روز آزمون صبحانه نخوردند. رعایت این دو نکته باعث می­شود کودک شما با تمام ظرفیت و توانایی خود آزمون را پشت سر بگذارد.

آرام باشید

آرامش خود را حفظ کنید و به فرزند خود کمک کنید آرامش داشته باشد. اگر در مورد آزمون اضطراب دارد یا ممکن است هنگام آزمون مضطرب شود، تکنیک­های آرام سازی را با او تمرین کنید تا هنگام آزمون آنها را اجرا کند.

بعد از آزمون


نتایج آزمون

ارزیابی هر آزمون فرق دارد ولی نتیایج باید اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهد که بر اساس آن بتوانید نتیجه آزمون را تفسیر کنید. در صورتی که در مورد نتیجه آزمون سوال دارید با فعالین این حوزه یا متخصصین حاضر در مرکز سنجش فرزند خود صحبت کنید. همچنین می­توانید پیشنهاد دهید که مرکز آزمون یا مهدکودک یک جلسه در مورد اطلاعات آزمون برای والدین برگزار کند.

آزمون را با فرزند خود مرور کنید

به فرزندتان کمک کنید قسمت­هایی از آزمون را که متوجه نشده است را مرور کند.

به طور روزانه


علاوه بر این استراتژی­ها، چند روش وجود دارد که به فرزندتان کمک می­کند توانایی­های یادگیری­‌اش را افزایش دهد و برای شرکت در آزمون اعتماد به نفس لازم را پیدا کند. در زیر به این استراتژی­ها اشاره شده است:

  • در انجام برخی نمونه تمرینات آزمون سنجش به فرزند خود کمک کنید و مطمئن شوید تمام آنها را به طور کامل انجام می­دهد.
  • به او کمک کنید عادت مناسب و مهارت های اندیشیدن را فراگیرد و از همان سنین خردسالی دیدگاه مثبتی نسبت به آموزش و تحصیل پیدا کند.
  • سعی کنید فرزندتان مرتبا در مهدکودک حضور داشته باشد.
  • او را با مطالعه کردن آشنا کنید تا دایره واژگانش افزایش پیدا کند، خواندن مجلات، روزنامه و کتاب­های طنز برای او، به یادگیری واژه‌های جدید و مهارت خواندن او کمک می­کنند.
  • بازی های آموزشی که باعث تعامل کودک می­شود را برایش تهیه کنید.
  • به او کمک کنید از دستورالعمل­ها به دقت پیروی کند.

آزمون­ها و سیستم ارزیابی آنها بی­نقص نیستند؛ هر نوع آزمون نقایص خاص خود را دارد. هنگامی که به فرزند خود کمک می­کنید تا در آزمون سنجش قبل از مدرسه عملکرد خوبی داشته باشد، به او یادآوری کنید که آزمون تنها یک بخش از تحصیل است. با حمایت و پشتیبانی شما و عملکرد خوب او آینده روشنی در انتظارش خواهد بود.

آزمون­ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در برخی موارد برای رفتن دانش آموز به مقطع بالاتر یا تکرار مقطع تحصیلی از آزمونسنجش مجدداستفاده می­شود. در زیر روش­هایی ذکر شده است که به کاهش استرس هنگام دادن آزمون به دانش آموزان کمک می­کنند.

۷ روش آمادگی در آزمون


کمک به آمادگی شرکت در آزمون :

  • زمان آزمون را از مرکز سنجش سوال کنید و برای این که فرزندتان با نحوه سوالات آشنا شود برایش یک آزمون آزمایشی برگزار کنید.
  • نگرانی­های فرزند خود را با تشویق و حمایت کردن پاسخ دهید. به او گوشزد کنید که برای بیان چیزهایی که بلد است راه­های متعددی وجود دارد و این که آزمو­ن­ها فقط موارد کمی از همه مواردی که او بلد است را می­سنجند.

به انجام تمارین مختلف اهمیت دهید :

پیشرفت آهسته و پیوسته در طول سال روش مناسبی برای کسب آمادگی شرکت در آزمون است. تمرین نکردن تا روز سنجش اصلا کار درستی نیست.

با مربی مهدکودک فرزندتان صحبت کنید

از مربی بخواهید گزارش پیشرفت فرزندتان را در اختیارتان قرار دهد تا بتوانید نقاط ضعف و قوت او را متوجه شوید. به علاوه او می­تواند دلیل این که چرا برای کودک شما تمرین خاصی در نظر گرفته است را برایتان توضیح دهد. وقتی هدف از تمرین را متوجه شوید، می­توانید فرزند خود را تشویق کنید آنها را به طور کامل انجام دهند.

با فرزندتان کتاب بخوانید

با این روش می­توانید دایره واژگان او را افزایش دهید. در مورد موضوعات مورد علاقه فرزندتان کتاب طنز، مجلات و کتاب آشپزی با هم بخوانید. از آنجایی که بیشتر آزمون­ها غیر علمی هستند، باید کودکتان را تشویق کنید روزنامه هم بخواند. در مورد مطالبی که با هم خوانده اید از او سوال کنید. با این روش می­توانید پیشرفت درک مطلب فرزندتان را بسنجید.

از تکنیک های آرام سازی استفاده کنید

چند روز قبل از آزمون به فرزند خود حرکات کششی، نفس عمیق و حفظ آرامش را یاد دهید. تمرین این روش­ها باعث می­شود هنگام دادن آزمون با انجام آنها احساس بهتری داشته باشد. روش­هایی را پیدا کنید که به فرزندتان کمک می کند آرامش خود را بهتر حفظ نماید.

در مورد آزمون برایش توضیح دهید

وقتی فرزندتان بداند آزمون به چه صورتی برگزار می­شود، روز آزمون چه زمانی است، از چه کسانی می­تواند کمک بگیرد، چه مدتی وقت استراحت دارد، دستشویی کجاست، دچار اضطراب کمتری خواهد­ شد (دانش­آموزان بزرگ­تر این اطلاعات را می­دانند ولی بهتر است تمام موارد برایشان توضیح داده شود).

آرام و شاد باشید

اگر نگران باشید، این نگرانی به فرزندتان سرایت می­کند و اضطراب او بیشتر خواهد شد. بنابراین آرامش خود را حفظ کنید و او را تشویق کنید. یک هفته قبل از آزمون باید فرزندتان به قدر کافی استراحت کند. روز آزمون، باید صبحانه کامل بخورد. به او بگویید چقدر دوستش دارید و به توانایی هایش اعتماد دارید. به او بگویید نهایت سعی خود را بکند و از استراتژی­هایی که یاد گرفته ­است استفاده کند. با جمله “آزمونت را خوب خواهی داد” بدرقه اش کنید.



#‌توانبخشی #‌روانشناسی منبع: مرکز توانبخشی روشا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

3 روز پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

3 روز پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

3 روز پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

بیشتر...