ایران آنلاین |
1 سال پیش

دلیل بر زمین ماندن زباله های مردم سراوان رشت چیست ایران آنلاین

دلیل بر زمین ماندن زباله‌های مردم سراوان رشت چیست؟
شیما جهان بخشخبرنگار

باز هم زباله‌های سراوان و باز هم دردسری جدید. این‌بار جمع‌آوری نشدن 2 هفته‌ای زباله‌ها خبرساز شده و دردسرهایی را به‌دنبال داشته است.

روزنامه ایران: چند روز پیش یکی از خبرنگاران محلی در سراوان ادعا کرد «مسئولان محلی سراوان به تلافی اعتراضات مردمی چند وقتی است که زباله‌ها را جمع‌آوری نمی‌کنند! البته مسئولان هم این ادعا را رد می‌کنند و مدعی هستند حتی یک روز هم کار جمع‌آوری زباله در سراوان تعطیل نشده است.
روزنامه ایران برای پیگیری دقیق موضوع با دهیاری سراوان و اهالی این روستا گفت‌و‌گو کرد.


بر زمین ماندن چند روزه زباله‌ها


«وحید بشارتی» یکی از اهالی سراوان درخصوص وضعیت جمع‌آوری زباله‌ها به «ایران» می‌گوید: هرچند مسئولان ادعا می‌کنند جمع‌آوری زباله‌ها انجام شده اما اگر سری به روستا بزنید وضعیت کاملاً نمایان است. از 8 تا 23 اردیبهشت هیچ زباله‌ای جمع‌آوری نشده و تمام سطل‌ها مملو از آشغال هستند.
بشارتی با تأکید بر اینکه هنوز هم روستا مملو از زباله است، ادامه می‌دهد: در این مدت بخش کمی از زباله‌های خیابان اصلی جمع شده است. حتی در برخی مناطق مردم برای از بین رفتن زباله‌ها آنها را آتش زده‌اند. البته از روز شنبه با اطلاعیه‌ای که در پیج سراوان خبر هم منتشر شده دهیاری اعلام کرده کار جمع‌آوری زباله‌ها دوباره انجام خواهد شد.
وی مشخص شدن دلیل این کار را از خواسته‌های اصلی اهالی می‌داند و می‌افزاید: گفته می‌شود مسئولان برای تنبیه ما این کار را انجام داده‌اند ولی ما به شایعات کاری نداریم و تنها می‌خواهیم واقعیت را بدانیم.


زباله‌ها؛ مشکل چندین و چند ساله اهالی سراوان


«احمد بابویی» یکی دیگر از اهالی سراوان هم جمع نشدن زباله‌ها را تأیید می‌کند و می‌گوید: بعد از اعتراضات مردمی قرار شد از 1200 تن زباله‌ای که به سراوان آورده می‌شود حدود 400 تن را کم کنند. من تصور می‌کنم این جمع نشدن زباله‌ها مربوط به همین موضوع باشد.
بابویی با اشاره به اینکه زباله‌ها در تمام این سال‌ها برای اهالی این روستا دردسرساز بوده‌اند، می‌افزاید: بار‌ها در طول سال‌های گذشته مسئولان به مردم قول داده‌اند که دفن زباله‌ها در سراوان را متوقف کنند اما هیچ زمانی این کار انجام نشده است. می‌گویند برای تنبیه معترضان زباله‌ها جمع‌آوری نشده اما این مردم حق دارند که اعتراض کنند.


در حال حاضر نفوذ شیرابه‌ها به زمین‌های زراعی 2 منطقه «کچا» و«جوکولبندان» باعث شده محصولات زراعی خسارت ببینند. از طرفی محل دفن زباله فقط 700 متر با محل زندگی مردم فاصله دارد و همین موضوع زمینه‌ساز بیماری‌های زیادی شده است.
وی با تأکید بر اینکه از روز شنبه کار جمع‌آوری زباله‌ها آغاز شده است، می‌گوید: ما می‌دانیم که مسئولان پیگیر کار هستند اما می‌خواهیم نتیجه را ببینیم. متأسفانه زمان مدیریت مسئولان کوتاه است و اغلب آنها حتی تا پایان زمانی که وعده داده‌اند هم در مسئولیت خود نمی‌مانند.


هیچ روزی کار جمع‌آوری زباله‌ها متوقف نشده است


با وجود تمام این گلایه‌ها «مجید صالحی شیخانی» دهیار سراوان با رد خبر عدم جمع‌آوری عمدی زباله در این خصوص به «ایران» می‌گوید: هیچ روزی کار جمع‌آوری زباله‌ها متوقف نشده است. روزانه حدود 5 تن زباله فقط در خود روستا تولید می‌شود که اگر زباله‌های گردشگران را هم به این مقدار اضافه کنیم حجم بسیار بیشتری می‌شود.


صالحی شیخانی با تأکید بر اینکه 3 موضوع سبب شده کار جمع‌آوری زباله‌ها به کندی انجام شود، می‌افزاید: در تعطیلات اخیر (عید فطر) حجم بسیار زیادی مسافر به استان آمد و همین موضوع سبب افزایش زباله‌ها شد. از طرفی با توجه به تعطیلی سایت سراوان ما مجبور هستیم زباله‌ها را به سایت بازیافت لاکان ببریم که 10 کیلومتر دورتر قرار دارد. همین مسافت بیشتر باعث شده کار با سرعت کمتری انجام شود. برخلاف تمام ادعاهایی که در این روزها مطرح شده که زباله‌ها جمع‌آوری نشده‌اند ما حجم زیادی زباله را به این سایت تحویل داده‌ایم.


وی سومین علت را آوردن زباله‌های روستاهای دیگر به سراوان می‌داند و خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر با توجه به برخی مشکلات کار جمع‌آوری زباله در دیگر روستاها که در همسایگی سراوان قرار دارند انجام نمی‌شود و همین موضوع باعث شده اهالی این روستاها زباله‌های خود را به اینجا بیاورند. در واقع کارگران ما هیچ زمانی کار را تعطیل نکرده‌اند اما حجم بیشتر زباله‌ها در کنار مسافت بیشتر باعث این تصور شده که زباله‌ها جمع‌آوری نمی‌شود.
دهیار سراوان همکاری مردم را اصلی‌ترین راه برون‌رفت از این وضعیت می‌داند و می‌افزاید: خواسته مردم بحق است و استاندار هم قول داده‌اند تا پایان سال دیگر زباله‌ای به سراوان آورده نشود اما خود مردم هم باید همکاری کنند. کار تفکیک زباله‌ها بسیار مهم است و اگر اهالی این کار را انجام دهند حجم زباله‌ها کاهش چشمگیری خواهد داشت. اخیراً فرماندار دستور داده‌اند برخی از اهالی که زمین‌های بزرگی دارند خودشان اقدام به تفکیک زباله‌های خشک کرده و باقی زباله‌های بی‌خطر را هم در زمین خودشان دفن کنند.


ما تلاش داریم در این زمینه فرهنگ‌سازی کنیم. بیش از 40 درصد زباله را ضایعات خشک تشکیل می‌دهد که بازیافت آن برای مردم بسیار راحت است. مردم مطمئن باشند در حال حاضر هم نیروهای دهیاری به صورت سه شیفته مشغول کار هستند تا هر چه سریع‌تر زباله‌ها جمع‌آوری شود.

انتهای پیام/



#‌اخبار منبع: ایران آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل کمیته امداد مازندران، گفت: 22 هزار بسته معیشتی میان نیازمندان مازندران توزیع شده است.

نیم ساعت پیش

منابع نظامی سوری از فعال شدن پدافند دفاعی سوریه در حومه دمشق و رهگیری تعدادی از موشک‌هایی خبر دادند که گفته می‌شود از سوی رژیم اسرائیل شلیک شده است.

نیم ساعت پیش

دو نفر در درگیری خونین در قبرستان شرف آباد یاسوج کشته شدند.

نیم ساعت پیش

شاگردان وحید شمسایی اولین دیدار خود در تورنمنت ویتنام را به مراکش واگذار کردند.

نیم ساعت پیش

دو بانک ملت و تجارت که قرار بود عاملیت پرسپولیس و استقلال را برعهده بگیرند، از در اختیار گرفتن این دو باشگاه منصرف شده‌اند.

یک ربع پیش

مجید جلالی هنوز بسیار امیدوار است که یحیی گل محمدی هدایت تیم امید کشورمان را برعهده بگیرد.

نیم ساعت پیش

نماینده ولی‌فقیه در کاشان ضمن اشاره به شعار سال، گفت: شعارهای سال به گفتمان تبدیل شود.

نیم ساعت پیش

براساس اعلام گروه صنعتی ایران خودرو؛ ظرفیت تولید محصول پژو پارس، از روزانه ۴۰۰ دستگاه در ابتدای سال ۱۴۰۳، به ۷۰۰ دستگاه در روز خواهد رسید.

نیم ساعت پیش

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به کاهش سه درصدی کل سرقت‌های رخ داده در سال 1402 نسبت به سال قبل از آن، گفت: خوشبختانه در سرقت‌ها مهم نیز شاهد کاهش 18 درصدی بوده‌ایم.

نیم ساعت پیش

بیشتر...