آستان نیوز |
3 سال پیش

مداحی مناجات خوانی رسانه منحصر به فرد مکتب تشییع است آستان نیوز پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی حرم مطهر امام رضا علیه السلام

شرکت در مراسمات مناجات خوانی حرم حضرت رضا(ع) مخصوصا در ماه مبارک رمضان بدون شک آرزوی هر زائر و مجاوری است...

اما در سال جاری با توجه به شرایطی که ویروس کرونا برای مردم و به خصوص حرمین شریفین اهل‌بیت(ع) به وجود آورده است؛ شرایط برگزاری مراسم مناجات خوانی با حضور مستمع امکان پذیر نیست ولی همچنان مراسمات مناجات خوانی ماه مبارک رمضان در حرمین شریفین به خصوص حرم حضرت رضا(ع) با حضور مداحان برجسته کشوری پابرجاست و سحرگاه هر شب ماه رمضان این مناجات خوانی به صورت زنده از مجاورت بارگاه ملکوتی این امام رئوف از شبکه‌های مختلف سیما پخش می‌شود.
در همین راستا با مهدی رسولی؛ مداح و ذاکر اهل‌بیت(ع) که در ایوان مقصوره صحن گوهرشاد حرم مطهر رضوی با نوای گرم و مناجات خوانی دل مردم ایران را به سمت و سوی بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) می‌کشاند، گفت‌وگو داشته ایم که در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.

مناجات خوانی در ماه مبارک رمضان آن هم در حرم حضرت رضا(ع) چه حس و حالی دارد؟
مناجات خوانی در محضر امام معصوم آن هم امام رضا(ع) در شب های ماه مبارک رمضان فیضی بسیار والاست که زبان بنده قاصر از بیان عظمت و شکوه آن است. شخصی را فرض کنید که نابینا، ناشنوا و ناتوان است، او وارد بهشتی مملو از آبشارهای زیبا، صدای آواز پرندگان، میوه‌های لذیذ متعدد و صخره‌های مرتفع و آب‌های زلال می‌شود. این فرد از بهشت چی می فهمد؟ فقط همان نسیم خنکی که به صورتش می‌خورد را می‌تواند احساس کند.
بنده سر سفره ماه مبارک رمضان محضر حضرت رضا(ع) همانند آن شخصی که از لحاظ جسمانی نابینا، ناشنوا و ناتوان است هستم و نمی‌فهمم که کجا آمده‌ام و نمی‌بینم و گوش‌هایم نمی‌شنود به این معنا که پای دلم علیل است و پر پرواز ندارم، اما همین خنکای نسیم وقتی بر دل امثال من می‌خورد ذوق مرگ می‌شوم، خوشا به حال کسانی که اهلش هستند و درک می‌کنند و از این بهشت هشتم بر روی زمین عجب لذتی می‌برند.

آیا با مناجات خوانی در حرم حضرت رضا(ع) می‌توان قلب مردم را به ذات اقدس الهی متصل کرد؟
بگذارید جواب این سوال را با دعای دوازدهم صحیفه سجادیه بدهم که امام سجاد(ع) در این دعا می‌فرماید:« يَحْدُونِي عَلَى مَسْأَلَتِكَ تَفَضُّلُكَ عَلَى مَنْ أَقْبَلَ بِوَجْهِهِ إِلَيْكَ» اغلب مواقع این گونه ترجمه می‌شود که «تفضل» خداوند به آن‌هایی که روی آورده‌اند، می رسد. حالا کمی عمیق‌تر نگاه کنیم «بِوَجْهِهِ إِلَيْكَ» شاید همان «وجیه عندالله» است، به این معنا که تفضل خداوند شامل حال آن‌هایی می‌شود که با امام شان درب خانه خدا آمدند و درب خانه خدا «وجیه» آورده‌اند، بدین ترتیب وجود مقدس اهل‌بیت(ع) واسته فیض میان بنده و ذات اقدس الهی هستند. لذا بدون شک با مناجات خوانی در حرم حضرت رضا(ع) می‌توان قلب مردم را با عنایت امام رضا(ع) به ذات اقدس الهی متصل کرد.

مناجات چگونه موجب بصیرت افزایی مردم جامعه در عرصه‌های مختلف می‌شود؟
مناجات دارای بهر و عمق و در حقیقت سیر و سلوک اهل‌بیت(ع) با خداوند است که در همین راستا مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «مناجات از معارف علمی ما نباید جدا بشود» و صحیفه سجادیه جزو منابع علمی ماست و ما باید از این کتاب ارزشمند و گهربار علوم متعدد را استخراج کنیم، سپس خواهیم فهمید که مناجات چقدر می‌تواند در بصیرت افزایی عمق داشته باشد.

عملکرد آستان قدس رضوی را در بها دادن به مدیحه سرایی و مناجات خوانی چطور ارزیابی می‌کنید؟
خداوند حاج قاسم سلیمانی را رحمت کند که می‌فرمودند: «اگر به دنبال آن حرم آل‌الله می‌گردید امروز ایران است و آن خیمه امام حسین(ع) جمهوری اسلامی است، قطعا محل ثقل جمهوری اسلامی حرم امام رضا(ع) است» بنابراین امروز حرم امام رضا(ع) یعنی محل ثقل جبهه حق؛ مداحی به عنوان رسانه منحصر به فرد مکتب تشییع از جایگاه والایی برخوردار است.
من یک زمانی آرزوی مداحی در ایوان مقصوره صحن گوهرشاد حرم حضرت رضا(ع) را داشته‌ام. بعد از این همه سال یک ظرفیت خوبی اعم حضور افراد تازه نفس و دارای فکر و اندیشه‌ تازه ایجاد شده است و امیدوارم بتوانیم اندک لطفی که از سوی اهل‌بیت(ع) شامل حال ما می‌شود؛ حق آن‌ را ادا کنیم.

نقش آستان قدس رضوی در زمینه تربیت مداحان مومن، انقلابی، ولایی و آگاه چیست؟
آستان قدس رضوی بدون شک در تربیت مداحان مومن، انقلابی، ولایی و با سواد نقش به سزایی دارد و در این راستا باید دو مدل تربیتی خاص و عام صورت بگیرد؛ تربیت خاص به این معنا که کلاس‌های تخصصی برای مداحان نوجوان به صورت مداوم برگزار شود و تربیت عام یعنی اینکه بها داده شود تا شخص مداح در پشت تریبون حرم مطهر رضوی طبق معیارهای تعیین شده مدیحه سرایی کند که البته تحقق این امر نیاز به نظارت، توجه، حمایت و اعتماد دارد.



#‌اخبار منبع: آستان نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یک فعال مجازی در توئیتی درباره حمایت برخی کشورهای مسلمان از صهیونیست‌ها نوشت:

نیم ساعت پیش

یک اصفهان شناس و استاد دانشگاه گفت: شیخ محمد حسین شریعت هرندی یکی از علما و مجتهدان پارسای هرند و اصفهان بود که در ادبیات عرب تبحرِ خاصی داشت.

نیم ساعت پیش

عضو محافظه‌کار مجلس اعیان انگلیس گفت، تا زمانیکه آسانژ در آمریکا با مجازات اعدام روبرو باشد، لندن مایل به استرداد موسس وبسایت ویکی لیکس به ایالات متحده نخواهد بود.

نیم ساعت پیش

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: آتش‌نشانی زنجان به مناسبت شب‌های قدر به حالت آماده‌باش در مساجد، امامزاده‌ها و تکایا خواهد بود.

نیم ساعت پیش

تاجران افغانستانی‌ از افزایش تجارت با ایران خبر می دهند.

نیم ساعت پیش

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: فعالیت در عرصه امور دانش‌بنیان در این استان به‌عنوان فرهنگ تبدیل شده است.

یک ربع پیش

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) باز هم مدعی سرنگون کردن پهپادهای یمنی شد.

نیم ساعت پیش

پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.

نیم ساعت پیش

کفش ها روی هم دست و پا می زدند. جایی برای آنکه پایت را روی زمین بگذاری نبود. جمعیت هم کیپ تا کیپ نشسته بودند و منتظر تا آقا بیاید. اما آقا همان جا جلوی در ایستاده بود و وارد نمی شد.

نیم ساعت پیش

بیشتر...