نور آبی صبحگاهی، کلید بهبود خواب سالمندان سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،تحقیقات جدید نشان میدهند که استفاده از نور آبی در ساعات اولیه صبح میتواند کیفیت خواب سالمندان را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. با وجود اینکه نور آبی معمولاً به عنوان عامل مختلکننده خواب شناخته میشود، این مطالعه جدید که در نشریه «جروساینس» منتشر شده، نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض نور آبی در ساعات صبح میتواند به سالمندان کمک کند تا سریعتر به خواب بروند و خواب عمیقتری داشته باشند.
در این تحقیق که به مدت 11 هفته انجام شد، گروهی از سالمندان با سنین 50 تا 81 سال تحت آزمایش قرار گرفتند و شرایط نوری مختلف برای آنها اعمال شد. نتایج این مطالعه نشان داد که سالمندانی که در طول روز در معرض نور آبی بیشتری قرار گرفتند، خواب عمیقتری داشتند و مدت زمان کمتری برای به خواب رفتن صرف میکردند. این در حالی است که قرار گرفتن در معرض نور آبی در شب، تأثیر منفی بر خواب افراد میگذارد و موجب بیقراری و کاهش کیفیت خواب میشود.
به گفته دکتر «دیلن پتکوس»، متخصص خواب در فلوریدا، با افزایش سن، ریتم شبانهروزی بدن تغییر میکند و افراد مسن معمولاً زودتر از دیگران احساس خوابآلودگی میکنند. این تغییر طبیعی به نام «پیشروی فاز» شناخته میشود. یکی از مشکلات رایج در سالمندان، کاهش دریافت نور خورشید و افزایش قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب است که میتواند به اختلالات خواب منجر شود.
در این مطالعه، تأکید شده است که برای بهبود کیفیت خواب سالمندان، بهترین راهکار استفاده از نور آبی در صبح و بهرهگیری از نور طبیعی خورشید در طول روز است. همچنین توصیه میشود که سالمندان در شب از استفاده از صفحهنمایشها و نورهای مصنوعی دوری کنند تا تولیدملاتونین، هورمون مرتبط با خواب، کاهش نیابد.
این روشهای درمانی مبتنی بر نور، که ساده و مقرونبهصرفه هستند، میتوانند به سالمندان کمک کنند بدون نیاز به دارو، خواب بهتری داشته باشند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. به گفته «دان ون»، استاد دانشگاه ساری در انگلستان و نویسنده این تحقیق، توجه به زمانبندی دقیق نور در طول روز میتواند ابزاری موثر در بهبود خواب سالمندان و افزایش کیفیت روزمره آنها باشد.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری میگوید: سالانه حدود یک و دو دهم میلیون نفر برای گردشگری سلامت به ایران سفر میکنند.
افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان میدهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بینالمللی کار نشان داد که به طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد میگیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصتهای نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروههای مدافع خواستار سیاستهای شفافتر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.
صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعدههای غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک میکند.
متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دستکم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.
نظام آموزشیای که قرار بود بستری برای رشد و شکوفایی باشد، حالا به محلی تبدیل شده که کودکان را از تجربههای طبیعی زندگی دور میکند و به تعبیر حسینی «امروز کودکان از کودکی توسط آموزش به بزرگسالی پرتاب میشوند.» سیستمی که بهجای آموزش مهارتهای زندگی و پرورش خلاقیت، بیشتر بر حفظ دروس و موفقیت در امتحانات متمرکز شده است.
تحقیقات جدید نشان میدهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه میشوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس میتواند سلامت متابولیک را تهدید کند.
نشستن طولانیمدت متابولیسم را کاهش میدهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر میگذارد. این میتواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعهای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش میدهد.
ورزش سالمندان را از ابتلا به بیماریهای روحی و جسمی دور میسازد اما ورزش سالمندان ویژگی خاصی دارد.
متخصص کودکان تأکید کرد که شیردهی مکرر نه تنها برای رشد نوزاد ضروری است، بلکه در پیشگیری از مشکلاتی همچون زردی نیز نقش مهمی دارد.
بیشتر...