11 ماه پیش
بهترین کتاب های فلسفی که برای هرکسی مناسب اند چطور
فلسفه یکی از موضوعات بهشدت پرکشش و بحثبرانگیز است. از ابتدای تاریخ تابهحالکتب فلسفیزیادی نوشته شدهاند و انتخاب کتاب فلسفی جذابی که زبان سنگینی نداشته باشد، کار سادهای نیست. ازاینرو در این مقاله چند نمونه از بهترین کتاب های فلسفی را معرفی میکنیم که بهزبان ساده و برای سنین و سلیقههای گوناگون نوشته شدهاند. با ما همراه باشید.
۱. روزنگار رواقیگری
مترجم:علیرضا خزاعی
انتشارات:میلکان
تعداد صفحه:۴۴۶
«روزنگار رواقیگری» کتابی برای زندگیکردن است. نویسندگان این کتاب تلاش کردهاند با استفاده از فلسفه، پندهایی برای زندگیکردن به ما بدهند. رواقیگری یا سُتاوندیگری از مکاتب شناختهشده فلسفه است که قدمتش به قبل از میلاد مسیح و یونان باستان برمیگردد. نویسندگان این کتابنقلقولهایی کاربردیرا از فیلسوفان این مکتب نقل کردهاند تا سرلوحهای باشد برای زندگی ما.
نویسندگان «روزنگار رواقیگری» توصیه میکنند با این کتاب مثل سایر کتابهایی که تابهحال خواندهایم، برخورد نکنیم؛ هر روز فقط ۱ صفحه از این کتاب را مطالعه کنیم و بهجای مطالعه یکباره این کتاب، هر تأمل روزانه را چند بار بخوانیم.
لازم نیست باور کنید خدایی هست که جهان را اداره میکند، فقط باید بپذیرید شما کارگردان جهان نیستید. بهمحض اینکه روحتان را با این ایده تطبیق دهید، زندگی آسانتر و شادتر خواهد شد، چون دیگر از شرِ بدترین اعتیاد دنیا خلاص شدهاید: کنترلکردن.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۲. تسلیبخشیهای فلسفه
مترجم:عرفان ثابتی
انتشارات:ققنوس
تعداد صفحه:۳۰۴
«تسلیبخشیهای فلسفه» یکی از بهترین کتاب های فلسفی برای شروع است. آلن دوباتن در این کتاب هم مثل سایر آثارش با بیانی شیوا و نگاه به مسائل از زاویهای نو، مخاطب را با خود همراه کرده و بین مردم و فلسفه پیوند برقرار میکند. او در این کتاب، آموزههای فلسفی و باورهای ۶ فیلسوف معروف را در تقابل با یکدیگر قرار میدهد و کاربردهای آنها در زندگی روزمره را ساده و روان توضیح میدهد.
آلن دوباتن در این کتاب دیدگاه و نظرات سقراط، اپیکور، شوپنهاور، مونتنی،نیچهو سنکا را بررسی کرده است.
هرگاه از امیدواری بیش از حد دست برداریم، دیگر عصبانی نخواهیم شد.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۳. دنیای سوفی
مترجم:مهدی سمسار
انتشارات:جامی
تعداد صفحه:۵۹۲
«دنیای سوفی» رمانی است که تاریخ فلسفه را به زبانی ساده نقل کرده است. این کتاب یکی از کتابهای بهشدت مشهور و از بهترین کتاب های فلسفی برای نوجوانان است؛ با وجود این، برای بزرگسالان و علاقهمندان به فلسفه هم کتابی جذاب و خواندنی است. داستان این کتاب درباره دختر نوجوانی بهنام سوفی است که روزی در صندوق پست خانه نامهای پیدا میکند که در آن تنها ۱ سؤال نوشته شده است: «تو کیستی؟» این رخداد سبب شکلگیری سؤالات گوناگون در ذهن سوفی و آغازگر ماجرایی تازه در دنیای او میشود.
تفاوت بزرگ يک معلم مدرسه و يک فيلسوف واقعی آن است که معلم مدرسه گمان میکند خيلی چيزها میداند که میخواهد به ضرب و زور به شاگردانش بياموزد، حال آنکه يک فيلسوف میکوشد تا بهاتفاق شاگردان خود برای پرسشهایی که از خود میکنند، پاسخهایی پيدا کند.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۴. انسان در جستجوی معنا
مترجم:امیر لاهوتی
انتشارات:جامی
تعداد صفحه:۱۴۸
اگر بخواهیم درباره بهترین کتاب های فلسفی روانشناسی صحبت کنیم، باید از کتاب «انسان در جستجوی معنا» نام ببریم. در این کتاب، ویکتور فرانکل خاطرات خود در اردوگاه کار اجباری آشویتس را بیان کرده و درباره مکتب تخصصی خود، یعنی معنادرمانی یالوگوتراپی، توضیح داده است. او نداشتن معنا و هدف در زندگی را دلیل اصلی احساس ناامیدی و یأس میداند. ویکتور فرانکل در این کتاب توضیح داده است که چطور در اردوگاه کار اجباری و در میان تمام درد و رنجهایی که در آنجا متحمل میشده، معنایی برای زندگی خود پیدا کرده است. این مسئله شروع کشف دانش معنادرمانی بود.
حالا که باید مُرد چرا نباید علت و مفهومی در آن مرگ باشد؟
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۵. مسئله اسپینوزا
مترجم:حسین کاظمییزدی
انتشارات:صبح صادق
تعداد صفحه:۴۶۰
اروین یالومدر کتاب «مسئله اسپینوزا» ۲ داستان مختلف را به هم پیوند میدهد. او با روایتی درباره آلفرد روزنبرگ، یکی از رهبران نازی و مخالف سرسخت یهودیت، و باروخ اسپینوزا، متفکر یهودی قرن هفدهم، درامی روانیفلسفی و فراموشنشدنی خلق میکند. روزنبرگ درمییابد که شاعر موردعلاقهاش، گوته، از تحسینکنندگان و طرفداران سرسخت باروخ اسپینوزا بوده است. این مسئله روزنبرگ را مدتها دچار درگیری ذهنی عجیبی میکند.
من فکر نمیکنم پرسیدن مریضی باشد. اطاعت کورکورانه بدون پرسیدن، مرض است.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۶. فلسفه در سرزمین نبوت
مترجم:بیتالله ندرلو
انتشارات:ترجمان علوم انسانی
تعداد صفحه:۴۲۰
این کتاب در میان بهترین کتاب های فلسفی اسلامی جا دارد. «فلسفه در سرزمین نبوت» از زاویههای مختلف به رابطه فلسفه و نبوت مینگرد و برخی از جریانهای فکری را بررسی میکند که چندان موردتوجه قرار نگرفته بودند و درباره آنها صحبت میکند. در این اثر، سید حسین نصر تصویری جذاب از جریانات فکری جاری در مکاتب فلسفی آذربایجان و شیراز ارائه میدهد.
اخباریون و فقها، خصوصا پیروان امام احمد ابن حنبل، با تمام براهین عقلی مربوط به عقاید ایمانی به مخالفت پرداختند. از مسلمانان خواسته میشد که تعالیم دینی را بدون پرسش از چگونگی (بلا کیف؟) آنها بپذیرند، اما این واکنش افراطی، بر علیه رویکردهای عقلگرایانه کلام معتزلی، نتوانست تا ابد دوام آورد.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۷. سیر حکمت در اروپا
انتشارات:نیلوفر
تعداد صفحه:۷۲۱
در اواخر دوران سلطنت فتحعلیشاه، برقراری ارتباط با دولتهای خارجی و اتفاقات مهمی مثل انقلاب کبیر فرانسه موجب شد که افکار جدیدی در حوزه سیاست و اجتماع بروز کند. در این شرایط، افرادی دانا تلاش خود را برای افزایش آگاهی مردم به کار گرفتند. محمدعلی فروغی نیز یکی از این افراد بود. او که «رساله گفتار در روش رنهدکارت» را ترجمه کرده بود، تصمیم گرفت برای درک بهتر این رساله، مردم را با روند تفکر در اروپا آشنا کند. بهاینترتیب با نگارش کتاب «سیر حکمت در اروپا» با زبانی ساده روند تفکر اروپا را شرح داد.
این کتاب فلسفی ایرانی، ۳ بخش دارد؛ در بخش اول، تاریخ فلسفه از باستان تا قرن هفدهم میلادی بررسی شده، در بخش دوم تاریخ فلسفه از شروع قرن هفدهم تا اواخر قرن هجدهم شرح داده شده و در بخش سوم فلسفه غرب از قرن نوزدهم تاکنون تجزیهوتحلیل شده است. با مطالعه این کتاب پی میبرید که آنچه موجب پیشرفت اروپا شده، روش جدید اندیشیدن بوده است.
بر سبیل تمثیل، علم و معرفت مانند کاخی است که علما مواد و مصالح آن را فراهم میکنند و حکما به منزله مهندس و معمارند که طرح کاخی را میریزند.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
۸. دشمن آینده
انتشارات:چشمه
تعداد صفحه:۲۰۳
هادی خورشاهیان در کتاب «دشمن آینده» داستان عدهای را روایت میکند که در مرز بودن و نبودن رها شدهاند؛ دردنیایی میان مرگ و زندگی. تکلیف آنها مشخص نیست و کسی نمیداند قرار است بمانند یا بمیرند. آنها در این دورهمی داستانهایشان را برای یکدیگر تعریف میکنند.
خوشبختی ما، این است که خوشبختی آدمهای خوشبخت را از نزدیک نمیبینیم و خیلی ناراحت نمیشویم که بدبختایم؛ خوشبختی ما، از زاویهای دیگر، این است که آدمهای بدبخت دقیقا دوروبر خودمان هستند و زندگی آنها را کاملا از نزدیک میبینیم و خیلی دلمان به حال خودمان نمیسوزد؛ چون آنها بهراستی و بیرحمانه از ما بدبختترند.
اشتراکگذاری در Facebookاشتراکگذاری در Twitter
کلام آخر
در این مقاله، ۸ مورد از بهترین کتاب های فلسفی را به شما معرفی کردیم. تلاش ما بر این بود تا شما را با نمونههای مختلفی از فلسفه برای نوجوانان گرفته تا فلسفه اسلامی و انواع مختلف کتابهای فلسفی در قالب رمان و غیررمان آشنا کنیم تا راحتتر بتوانید کتاب فلسفی موردعلاقه خود را پیدا کنید. در قسمت دیدگاهها برایمان بنویسید انتخاب شما کدام است و مشتاق مطالعه کدامیک از این ۸ کتاب هستید.
#معرفی_کتاب منبع: چطور
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
از رمان و داستانهای تأثیرگذار تا کتابهای خودیاری، بهترین کتاب هایی که درس زندگی میدهند را به شما معرفی میکنیم.
2 ماه پیش
مشغلههای زیادی دارید و معمولا وقت نمیکنید به همه آنها رسیدگی کنید؟ سریعتر کارکردن بهترین روش رسیدگی به تمام کارها و مشغلههای روزانه است. انجام سریعتر
3 ماه پیش
حافظه شنیداری صداها را به مدت ۲ تا ۴ ثانیه ذخیره میکند که بعدا به حافظه کوتاه یا بلند مدت منتقل میشوند. حاظفه شنیداری چطور معجزه میکند؟
2 ماه پیش
اندیشیدن به سخنان بزرگان در مورد شخصیت نقش بسزایی در بهبود رفتار و شخصیت دارد. از مریل استریپ تا اریک فروم، ببینید بزرگان چه میگویند.
3 ماه پیش
آن دسته از ویژگیهای شخصیت کاردینال به شمار میروند که غالبترین ویژگیها هستند، اما نادرترین آنها نیز به شمار میروند.
2 ماه پیش
تاثیر ژنتیک بر شخصیت ما چقدر است؟ آیا ویژگیهای شخصیتی ناشی از ژنتیک است، هنگام تولد با آنها زاده میشویم و قادر به تغییر خودمان نیستیم؟
2 ماه پیش
جک کرواک از نویسندههای پیشرو و رادیکال دهه ۵۰ میلادی آمریکا بود که تأثیر زیادی بر نویسندهای نسل خود و نسل بعد از آن داشت. زندگی کوتاه و پرفرازونشیب او پر
3 ماه پیش
بعضی از زبانها همچون زبان کرهای در واقع آساناند و فقط ظاهری گولزننده دارند، زبان ژاپنی چطور؟ آیا واقعا سخت است؟
2 ماه پیش
چرخه احساسات از بهترین ابزارهاست برای آگاهی از احساس فعلیتان، اینکه این حس حاصل چه احساسات دیگری است و چقدر بر رفتار شما اثر گذاشته.
2 ماه پیش
بیشتر...