سلامت نیوز | 10 ماه پیش

شوینده ها را از دسترس کودکان دور کنید هشدار به والدین سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، هادی جعفری تبار، در آستانه نزدیک شدن به سال جدید و شروع خانه تکانی، با اشاره به اینکه مواد سوزاننده در واقع به دو صورت اسیدی و باز است، اظهار کرد: به طور کلی بازها از اسیدها خطرناک ترند و این مواد در منازل به عنوان لوله باز کن، جرمگیر، جوهر نمک و غیره استفاده می‌شود.

وی افزود: بازها به طور کلی خطرناک‌تر از اسیدها هستند چرا که اولاً اسید بسیار تند و بدبوست و کودک مقدار کمتری از آن را می‌خورد، ولی بازها را به میزان بیشتری می‌خورند و ثانیاً اسید نکروز انعقادی ایجاد می‌کند که کمتر در بافت نفوذ می‌کند ولی بازها نکروز میعانی ایجاد می‌کنند و تا عمق بیشتری در بافت نفوذ می‌کنند.

جعفری تبار با اشاره به این که کودکان زیر پنج سال به شدت نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو هستند، اظهار کرد: کودکان سعی دارند با اجسام پیرامون خود بازی و یا آن را در دهان خود بگذارند، بنابراین والدین باید هوشیار باشند و برای پیشگیری از بروز برخی آسیب‌ها و حوادث احتمالی محیط امنی برای کودک مهیا کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: متأسفانه گاهی سهل انگاری والدین و افزایش کنجکاوی کودکان موجب بروز مسائلی از قبیل سوختگی از طریق مصرف مواد قلیایی و اسیدی می‌شود.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که ارتباط دقیق بین میزان آسیب دهان و آسیب مری وجود ندارد یعنی اینکه ممکن است دهان سالم باشد و یا آسیب کمی دیده باشد ولی مری، معده و یا دستگاه گوارش آسیب جدی دیده باشد.

جعفری تبار درباره داروهای پیلینگ، میخچه و شوینده‌های سبزی به والدین هشدار داد: این داروها را دسترس کودکان قرار ندهید چرا که این مواد دارای ترکیبات شیمیایی هستند و سوزانندگی شدیدی ایجاد می‌کنند.

وی به والدین توصیه کرد: زمانی که متوجه مصرف مواد قلیایی و اسیدی توسط کودکان شدید سریعاً کودک را به مراکز درمان ارجاع دهد و از اقدامات خودسرانه پرهیز کنید زیرا هر گونه اقدام اضافی می‌تواند آسیب بیشتری را بر جای بگذارد.

جعفری تبار ضمن بررسی شیوع و عوارض ناشی از بلع اجسام خارجی در کودکان خاطرنشان کرد: انواع و اقسام اجسام خارجی وجود دارند که کودکان با توجه به سن و شرایط سنی خود آنها را بلع می‌کنند.

وی درباره بلع اجسام خارجی توسط کودکان اظهار کرد: اجسام خارجی که توسط کودکان بلع می‌شوند معمولاً انواع سکه‌ها، قطعات اسباب‌بازی، تیله‌ها و هسته میوه‌ها هستند.

این متخصص گوارش کودکان با بیان اینکه سن شایع کودکانی که اجسام خارجی را می‌بلعند شش ماهگی تا سه سالگی و در موارد کمتری پنج سالگی است، اظهار کرد: کودکانی که دچار مشکلات تکاملی و عصبی هستند نیز ممکن است اجسام خارجی را بیشتر از همسالانشان ببلعند.

وی ادامه داد: بلع برخی اجسام خارجی خطرناک است، مثلاً باطری‌های کوچک سکه‌ای که در اسباب‌بازی‌ها و چراغ قوه‌ها گذاشته می‌شوند می‌تواند در مری گیر کرده و کمتر از یک ساعت باعث سوراخ شدن آن و عوارض جدی برای کودک شود.

متخصص گوارش کودکان توصیه کرد: نباید اسباب‌بازی‌ها، ساعت‌های مچی و وسایلی که از این باطری‌ها دارند را در دسترس کودکان سنین پایین قرار داد زیرا در صورت بلعیده شدن نیاز بهآندوسکوپیدارد بنابراین اگر والدین نسبت به این موضوع شک کردند باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند.

جعفری تبار تصریح کرد: آهن‌ربا یکی دیگر از اجسام خارجی خطرناک است که در صورتی که توسط کودکان بلعیده شود می‌تواند موجب گیر کردن قسمتی از روده یا معده توسط آن شود که در نهایت سوراخ شدن روده یا معده را در پی دارد و باید با عمل جراحی سنگین خارج شود در این مورد نیز توصیه می‌شود کودکان زیر چهار سال به آهن‌ربا دست نزنند.

وی، بلعیدن اجسام نوک تیز مانند سوزن، سوزن ته‌گرد و سنجاق قفلی را عاملی برای سوراخ شدن مری، معده و روده دانست که باید جهت درمان کودک را آندوسکوپی کرد.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

محمد خوشدل فر، کارگردان مستند خونریزی، بر اهمیت آگاه‌سازی عمومی در مقابله با سقط جنین غیرقانونی تأکید کرد و گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی درست در این زمینه می‌تواند ۶۰ تا ۷۰ درصد مشکلات موجود را حل کند.

6 روز پیش

آموزش شست‌وشوی صحیح دست‌ها به کودکان نه تنها به آن‌ها کمک می‌کند تا عادات بهداشتی خوبی پیدا کنند، بلکه از انتقال بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. با رعایت چند نکته ساده، والدین می‌توانند سلامت فرزندان خود را تضمین کنند.

5 روز پیش

عادت های زیر به مرور زمان می تواند روند پیری شما را تسریع کند اگر به دنبال حفظ سلامت و شادابی خود هستید این عادت ها را کنار بگذارید.

5 روز پیش

رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران از افزایش چشمگیر اختلالات اوتیسم در کودکان ایرانی خبر داد و بر لزوم تشخیص زودهنگام و مداخلات درمانی فوری برای بهبود وضعیت این کودکان تأکید کرد.

۱ هفته پیش

از قدیم هم گفته‌اند خنده بر هر درد بی درمان دواست. جالب است بدانید که خنده از ابتلا به بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

۱ هفته پیش

تعطیلات اجباری کافی بود که دانش آموزان چند روزی فارغ از درس و امتحانات شوند و اصطلاحا پشت شان باد بخورد. حالا امتحانات ترم اول مدارس شروع شده و دانش آموزان باید با آمادگی پای امتحانات بنشینند.

5 روز پیش

واکسن پنوموکوک یا پرونار ۱۳ (pneumococcal 13-valent conjugate) واکسنی است که می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های عفونی خطرناک پیشگیری کند. این نوع واکسن معمولا از بدن در برابر عفونت‌های ناشی از ۷ الی ۱۳ نوع باکتری پنوموکوک محافظت می‌کند.

5 روز پیش

همانطور که در روزگار امروز همه چیز تغییر کرده است نحوه خواستگاری کردن هم مدرن شده و به تازگی مراکز همسریابی در این امر به کمک دختران و پسرانی آمده که قصد ازدواج دارند.

۱ هفته پیش

چرا میل جنسی‌تان کاهش یافته ؟ دلایل پنهان بی‌میلی جنسی و آشنایی با بهترین روش‌های درمانی بی میلی جنسی برای بازگشت میل جنسی در مردان و زنان!

۱ هفته پیش

بیشتر...