بیتوته |
4 ماه پیش

بیوگرافی محمد اقبال لاهوری



بیوگرافی محمد اقبال لاهوری
محمد اقبال لاهوری در سال 1256 شمسی در یک خانواده متدین در شهر سیالکوت پاکستان به دنیا آمد
پدرش بازرگان بود و اجدادش همه از برهمنان کشمیر بودند که در قرن هفدهم به دین اسلام مشرف گشتند.
محمد تحصیلات خود را با قرآن در یکی از مساجد زادگاهش شروع کرد و بعد از اتمام دوره مکتب برای گذران دوره‌های ابتدائی و متوسطه به کالج رفت.
وی در کالج مورد توجه یکی از معلمانش به نام مولانا میر حسین قرار گرفت. ذوق و استعداد شاعری وی تا جائی معلمش را تحت تاثیر قرار داد که ایشان هر چند مخالف با شعر گفتن جوانان بود، خودش اقبال را تشویق به سرودن کرد.
اقبال لاهوری سروده‌های خود را در ابتدا جهت اصلاح به داغ دهلوی تسلیم می‌نمود. داغ دهلوی نیز پس از مدتی اعتراف کرد که اشعار اقبال نیاز به تصحیح نداشته و از داشتن چنین شاگردی فخر و مباهات می‌کرد.
وی پس از اتمام دوره کالج، در رشته فلسفه دانشگاه لاهور ادامه تحصیل داد و با اتمام دوره فوق لیسانس از دانشگاه پنجاب با رتبه اول، عهده‌دار تدریس در رشته‌های تاریخ، فلسفه و علوم در همان دانشگاه شد.اما فعالیت وی و ذوق و قریحه‌اش فقط در عالم شعر و شاعری و فلسفه محدود نبود بلکه در عالم اقتصاد نیز حرفی برای گفتن داشت، تا جائیکه در سال 1901 میلادی کتابی در همین زمینه به زبان اردو نوشت.
ایشان پس از مدتی جهت تکمیل تحصیلاتش راهی اروپا گردیده که این سفر علمی تاثیر زیادی بر افکارش به جای گزارد. در دانشگاه کمبریج نیز فلسفه را ادامه دارد و در آنجا با یکی از پیروان هگل به نام مک تیگارت ملاقاتی انجام داد، همچنین فرصت آشنایی با پروفسور براون و نیکلسون را پیدا کرد.اقبال پس از کسب درجه فلسفه اخلاق در دانشگاه کمبریج راهی دانشگاه مونیخ آلمان گردیده و با ارائه پایان نامه خود تحت عنوان سیر در فلسفه در ایران موفق به دریافت درجه دکتری گردید.

ایشان مدتی نیز به جای پروفسور آرنلد در دانشگاه لندن، به تدریس زبان و ادبیان فارسی پرداخت. ظاهرا در اواخر اقامتش در لندن، قصد ترک شعر و شاعری داشت که دوستانش مانند سرعبدالقادر و همچنین آرنلد مانع از این کار او شدند.
علاوه بر تخصصات ذکر شده، ایشان در اروپا در زمینه زبان ادبیات فارسی نیز به مطالعاتی دست زد که بعدا این زبان را به عنوان زبان شعری خود برگزید. همچنین از جمله تحولاتی مهمی که در زندگی اقبال در اروپا تبدیل وی از یک شاعر وطنی به یک شاعر ملی اسلامی بود که کتاب بانگ درا شاهد خوبی بر این مدعاست.
ایشان پس از بازگشت به وطن در سال 1908 میلادی به سمت رئیس بخش فلسفه دانشکده دولتی لاهور انتخاب گردیده و علاوه بر تدریس، اجازه وکالت نیز کسب نموده اما پس از چندی، فقط شغل وکالت را ادامه داده و از تدریس دست کشید.
اقبال در سال 1926 میلادی، به عضویت مجلس قانونگذاری انتخاب شد. وضعیت زندگی ناگوار مردم و اختلافات در آن زمان و عشق به آزادی، اقبال را به سوی حرکتهای سیاسی سوق داد تا جائیکه اقبال پیشنهاد تشکیل دولت پاکستان را در جلسه سالیانه حزب مسلم‌بیگ در الله آباد را داد.
همچنین ایشان نمایندگی مردم مسلمان شبه قاره را در اولین موتمر اسلامی فلسطین در بیت المقدس را داشته. ایشان در بازگشتی از کنفرانسی در لندن از اسپانیا و مسجد قرطبه دیدن کرده بودند که دیدار از این مسجد تاثیر زیادی در روحیه ایشان به جای گذارده بود، در منظومه‌ای آن را بیان داشته همچنین از افغانستان نیز دیداری کرده و به زیارت مزار حکیم ثنائی موفق گردید. در اواخر عمر نیز یعنی به سال 1933 از دانشگاه پنجاب موفق به دریافت دکتری افتخاری گردید.
سرانجام علامه اقبال لاهوری به دنبال تنگی نفس و ضعف قلبی که مبتلا گشته بود در سال 1317 دارفانی را وداع گفت.
برخی از آثار علامه اقبال لاهوری:
علم الاقتصاد (که یادآوری شد)
توسعه حکمت در ایران (سیر فلسفه در ایران) (ترجمه شده به زبان فارسی)
تاریخ هند
احیای فکر دینی در اسلام (ترجمه شده به زبان فارسی)
یادداشت‌های پراکنده (مجموعه خاطرات چند ماهه اقبال)
دیوان فارسی اقبال که شامل رموز بی خودی، اسرار خودی، زبور عجم، پیام مشرق، جاویدنامه و ارمغان حجاز می‌باشد
دیوان اقبال (به زبان اردو) بانگ درا، بال جبرئیل، ضرب کلیم.

منبع:hamshahrionline.ir



#‌عکس_خودرو منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بيوگرافي کارلو کلودی کارلو کلودی ,زندگي نامه کارلو کلودی نويسنده داستان پينوكيو ,بيوگرافي کارلو لورنزینی,داستان هاي کارلو کلودی,بيوگرافي بزرگان,بيوگرافي دانشمندان

4 ماه پیش

سید کاظم احمدزاده،بیوگرافی سید کاظم احمدزاده،سید کاظم احمدزاده مجری،زندگینامه سید کاظم احمدزاده،بیوگرافی کاظم احمدزاده مجری،سال های فعالیت سید کاظم احمدزاده ،ازدواج سید کاظم احمدزاده،آثار سید کاظم احمدزاده،تصاویر سید کاظم احمدزاده

4 ماه پیش

زندگینامه هرمان ملویل زندگینامه آشنایی با زندگینامه « هرمان ملویل Herman Melville » نویسنده بزرگ آمریکایی در اول اوت سال ۱۸۱۹ در خانواده ای روشنفکر و نسبتاً مرفه در شهر نیویورک به دنیا آمد .

4 ماه پیش

زندگي نامه باباطاهر همدانی زندگينامه باباطاهر ,بيوگرافي باباطاهر عریان,باباطاهر همدانی شاعر و دوبیتی‌سرای,زندگي نامه شعرا

4 ماه پیش

ریدلی اسکات،بیوگرافی ریدلی اسکات،ریدلی اسکات کارگردان فیلم و تهیه‌کننده،ریدلی اسکات کارگردان فیلم و تهیه‌کنندهٔ انگلستانی،بیوگرافی ریدلی اسکات کارگردان فیلم و تهیه‌کننده،سِر ریدلی اسکات ،شروع فعالیت ریدلی اسکات،آغاز کار حرفه ای ریدلی اسکات،ازدواج ریدلی اسکات ،تصاویر ریدلی اسکات ،عکس ریدلی اسکات

4 ماه پیش

translate,مترجم فورى,ترجمه,مترجم,چخوف,زندگینامه دانشمندان,زندگینامه بزرگان,زندگینامه نویسندگان,نویسنده خارجی,بیژن اشتری,زندگینامه چخوف,زندگینامه,زندگی نامه,نویسنده

4 ماه پیش

زندگی نامه سعدی زندگی نامه حافظ زندگی نامه فردوسی,زندگی نامه انیشتین,دانشگاه کمال الملک,زندگینامه دانشمندان ایرانی,زندگی نامه دانشمندان ایرانی,آثار کمال الملک,زندگی نامه شاه,زندگی نامه منصور,زندگی نامه دانشمندان,استاد کمال الملک,زندگینامه,علمی,زندگی نامه,نقاش,نقاشان,دانشمندان,کمال الملک,زندگینامه دانشمندان,زندگینامه بزرگان,محمد غفاری,زندگی نامه کمال الملک

4 ماه پیش

دانشمندان,مشاهیر,زندگینامه دانشمندان,زندگینامه مشاهیر,ویلیام فالکنر,زندگی نامه دانشمندان,زندگینامه دانشمندان ایرانی,زندگی نامه دانشمندان ایرانی,زندگی نامه مشاهیر ایران,زندگینامه,بزرگان

4 ماه پیش

زندگینامه سعدی شیرازی - ابوعبدالله مشرف الدين مصلح شيرازي در اوايل قرن هفتم متولد شد و در سنه 961 در شيراز وفات يافت...

4 ماه پیش

بیشتر...