2 سال پیش
18 کشور با بدترین موقعیت برای زنان حقوق نیوز
زناناز مهمترین قربانیان رسوم سنتی و جنگ در کشورهای توسعه نیافته می باشند. در کشورهایی با سطح فرهنگ پایین که رسوم سنتی به صورت عمیقی در آنها ریشه دارد، همچنین کشورهایی که درگیر جنگ به شکل های گوناگون هستند، حقوق زنان به شکلی گسترده تضییع می گردد. زنان در بسیاری از کشورهای دنیا اوضاع مناسبی از جهات مختلف چون بهداشت، امنیت، سلامت، موقعیت اجتماعی و غیره ندارند، اما در بعضی از کشورها وضعیت زنان به مراتب وخیمتر است. در زیر به 10 کشور که بدترین موقعیت را برای زنان دارند، پرداخته شده است.
1- عراق
وضعیت زنان در عراق طبق شاخصهای جهانی در رتبه پایینی قرار دارد و بطور کلی شرایط زنان عراق تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله جنگ، باورهای مذهبی و رسومات سنتی قرار دارد.
زنان در این کشور اغلب با تهدیدهای زیادی مواجه هستند؛ تهدیداتی که به دلیل جنگ و مشکلات داخلی بهوجود آمده است. بسیاری از زنان این کشور به دلایل ذکر شده همسران خود را از دست دادهاند. بسیاری از زنان مجبور به پناهندگی و مهاجرت شدند و این امر بر سلامت جسمی و روحی آنها تاثیر گذاشته است.
2- هند
تجاوز و خشونت به زنان در هند بسیار معمول است و هیچ قانون مشخص و مناسبی برای بانوان وجود ندارد. متاسفانه ۷۰ درصد بانوان این کشور به خاطر انواع خشونت و بیماریهای عفونی در امان نیستند. بیشتر خانوادهها دخترانشان را پیش از سن ۱۸ سالگی متاهل میکنند. بیماری HIV بین زنان این کشور رواج بیشتری دارد و بسیاری از آنها قربانی قاچاق انسان میشوند. متاسفانه به دلیل نبود قانون درست، مردان و خانوادههایشان حتی در مراسم ازدواج نیز با خشونت و تهدید از زنان جهیزیهی بسیار زیادی طلب میکنند و در بسیاری از موارد هم در صورت وجود مشکل با اسید پاشی جواب این زنان را میدهند.
3- افغانستان
وضعیت زنان در افغانستانبه علت آشفتگیهای زیادی که در این کشور حاکم است، همیشه در حالت وخیم بودهاست.
علی رغم کمک های هنگفت جامعه جهانی به ساختار نظام و کار روی انکشاف و پیشرفت های اقتصادی ، آموزشی ، اجتماعی وسیاسی افغانستان و نیز با موجودیت ده ها نهاد مدافع حقوق بشری و زن و جامعه مدنی ، زنان و دختران درافغانستان با خشونت های گونا گونی روبرو هستند .
زنان و دختران افغانستان بدور از دسترسی به کوچکترین حقوق قانونی شان که آزادی فکر و اندیشه و تصمیم بر زندگی و کار و آموزش است ، محروم اند.
موجودیت جامعه سنتی ، سطح پایین سواد ، فقر و عدم آگاهی بیشتر مردان از جایگاه زنان و دختران در اسلام باعث شده تا جامعه با دید مردانه ای بیشتر آزادی های طبیعی و اسلامی زنان و دختران را سلب کنند.
حق تحصیل ، حق انتخاب همسر ، حق کار ، حق زنده گی آزاد همانند دیگر زنان در دنیا و نیز کشورهای اسلامی ، حق ابراز نظر و حضور در نظام و معادلات مهم کشوری پدیده های طبیعی و قانونی هرانسان ازجمله زنان ودختران است .
4- سومالی
متاسفانه وضع برای بانوان در سومالی نیز بسیار بد است. کودکان دختر از سن ۴ تا ۱۱ سالگی مجبور به انجام رسومات کاملا وحشیانه و مضر برای سلامتیشان میشوند و آدمربایی در این کشور بسیار رواج دارد. پس از آغاز جنگهای داخلی وضعیت زنان در این کشور رو به وخامت رفته است و هم خانوادهها و هم جامعه دختران را تحت فشارهایی که ناشی از باورهای غلط و خرافات است قرار میدهند.
5- سوریه
جنگ داخلی در سوریه وضعیت بسیار وخیمی را برای زنان در این کشور رقم زده است. بنا بر گزارش ها خشونت جنسی و جنسیتی در هفت سال گذشته توسط گروههای مختلف درگیر در جنگ سوریه صورت گرفته است و زنان و دختران از جمله مهمترین قربانیان آن بوده اند. مهاجرت و پناهندگی و زندگی در اردوگاه ها از دیگر مشکلات زنان در سوریه می باشد. از سوی دیگر زنان با انواع خشونت های ناشی از آداب و رسوم سنتی در این کشور نیز دست به گریبان هستند.
6- مصر
مصر هم یکی از آن کشورهایی است که زنان قربانی رسومات سنتی و مضر میشوند. نرخ خشونت بسیار بالا بوده و همین حس امنیت اجتماعی زنان را کم کرده است. به دلیل مشکلات فراوان، زنان این جامعه در حال ضعیف شدن هستند و بسیاری از آنها به دلیل از دست دادن همسرانشان آسیبپذیر شدهاند.
7- لبنان
قانون لبنان از زنها هیچ حمایتی نکرده است و همین امر باعث شده که بانوان از حق و حقوق اولیهی خود در جامعه محروم باشند. طلاق در این کشور بسیار زیاد است و بانوان قربانی خشونتهای خانگی هستند. ۷۷/۲ درصد بانوان لبنانی کار نمیکنند و امکان تحصیل برای آنها مهیا نیست. پس از طلاق، زنان عملا هیچ حق و حقوقی ندارند و سرپرستی بچهها در بیشتر شرایط به عهدهی مردان خواهد شد.
8- مراکش
بنا بر اعلام WEF، مراکش از نظر شاخص شکاف جنسیتی زنان و مردان یکی از بدترین کشورهای جهان محسوب میشود. این کشور بیشترین نابرابری جنسیتی میان مردان و زنان را از نظر حضور در فعالیتهای اقتصادی داراست. تنها 27 درصد زنان مراکش نیروی کار محسوب میشوند در حالیکه این رقم در مردان 79 درصد است. همچنین تنها 58 درصد از زنان مراکش باسواد هستند در حالی که نرخ سواد در مردان 76 درصد است.
9- اردن
تعداد زنانی که در اردن بیرون از خانه کار میکنند بسیار کم است. در واقع نرخ کار خارج از منزل در این کشور در پایینترین میزان قرار دارد. تعداد زنان فعال در حکومت هم بسیار کم است و آنها با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
10- نیجریه
تنها ۱۷ درصد از زنان نیجر بین سنین ۱۵ تا ۲۴ باسواد هستند. طبق گزارش سازمان بین المللی نجات کودکان در سال ۲۰۱۶ در رابطه با بدترین و بهترین مکان ها برای دختران بر طبق عامل ازدواج کودکان نیجر از میان ۱۴۴ کشور بدترین کشور معرفی شد زیرا ۷۶ درصد از دختران نیجر زیر ۱۸ سال ازدواج می کنند و از هر ۵ نفر یک نفر سالانه ۱ بچه به دنیا می آورد.
11- سودان
طبق آمار یونیسف ۳۴ درصد زنان سودان از ۱۵ تا ۴۹ سال معتقدند که شوهر حق کتک زدن همسرش را تحت شرایط خاص دارد و ۳۴ درصد زنان این کشور زیر ۱۸ سال ازدواج کرده اند.
12- مالی
طبق آمار کمپین ONE کمتر از ۳۸ درصد زنان مالی مدرسه ابتدایی را کامل گذرانده اند. تنها ۹ درصد زنان کار دولتی دارند و ۷۲ درصد مردم این کشور با درآمد روزانه ۲ دلار زندگی خود را می گذرانند.
13- کنگو
کنگو به دلیل ثروتی که در منابع طبیعی دارد پتانسیل این که یکی از ثروتمندترین کشورهای آفریقایی شود را دارد اما با این وجود با حدود ۷٫۵ میلیون جمعیت در زمره یکی از توسعه نیافته ترین کشورهای دنیا قرار دارد و نیازمند کمک های انسان دوستانه دنیاست.
14- جمهوری آفریقای مرکزی
جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۳ گرفتار درگیری های مسلحانه خشونت آمیز شده است و موارد زیادی از تجاوز علیه زنان در این کشور گزارش شده است.
15- پاکستان
پاکستان جزو کشورهایی است که در آن در زمینه فعالیت اقتصادی میان زنان و مردان بیشترین شکاف جنسیتی وجود دارد. به عنوان مثال تنها یک چهارم زنان پاکستانی نیروی کار محسوب میشوند در حالی که 86 درصد از مردان این کشور نیروی کار هستند. از نظر دسترسی به آموزش و تحصیلات نیز در این کشور شکاف جنسیتی بالایی به چشم میخورد. تنها 67 درصد از دختران مقطع ابتدایی پاکستان وارد مدارس راهنمایی میشوند در حالی که این رقم در پسران 77 درصد است. همچنین نرخ زنان باسواد پاکستانی در مقابل مردان 42 به 67 درصد است.
16- چاد
این کشور بدترین وضعیت را از نظر توسعه نیروی انسانی دارد. تنها 28 درصد از زنان این کشور سواد خواندن دارند و تنها 55 درصد از دختران دانش آموز مقطع ابتدایی وارد مقطع بالاتر میشوند.
17- ساحل عاج
شکاف میان زنان و مردان در دسترسی به تحصیلات یکی از مشکلات اساسی این کشور است. اگرچه نرخ 52 درصدی سواد در مردان ساحل عاج پایین به نظر میرسد اما وضعیت زنان این کشور به مراتب بدتر است. چرا که تنها 30 درصد از زنان این کشور باسواد هستند.
18- زنان روهینگیا در میانمار
زنان روهینگیا با آغاز عملیات نظامی ارتش میانمار علیه این اقلیت یکی از اصلی ترین قربانیان خشونت بویژه خشونت جنسی بوده اند. سازمان ملل متحد، سازمان جهانی مهاجرت، دیده بان حقوق بشر و پزشکان بدون مرز از جمله ارگانهایی هستند که درباره تجاوز و تعرض جنسی گسترده به کودکان و زنان روهینگیا هشدار داده و پدیده تجاوز به کودکان و زنان روهینگیا را «ابزار ترور سیستماتیک و ایجاد وحشت» در میان افراد این اقلیت خواندهاند.
#حقوق #خبر منبع: حقوق نیوز
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
تهران- رئیس فدراسیون فوتبال و رئیس کمیته فوتسال با وجود اینکه همچنان تکلیف سرمربی تیم بزرگسالان مشخص نشده است، در یک سفر غیرضروری برای تماشای رقابتهای تیم ملی فوتسال در یک تورنمنت تدارکاتی راهی تایلند شدهاند.
۳ هفته پیش
شرکت مایکروسافت سرانجام از بازیهای سرویس گیم پس برای نیمه دوم ماه فوریه به صورت رسمی رونمایی کرد. در این لیست نام عناوینی مانند
۳ هفته پیش
مفتی جعفری لبنان به شدت درباره وخامت اوضاع لبنان هشدار داد و خواستار اعلام وضعیت اضطراری ملی در این کشور شد.
۳ هفته پیش
شرکت ایسوس از جدیدترین نسل مانیتور گیمینگ ROG Strix XG27AQMR مخصوص ورزشهای الکترونیک رونمایی کرد. این مدل از پنل 27 اینچ ...
۳ هفته پیش
بازی Modern Warfare 2 هفته آینده منتشر خواهد شد اما پیش از آن نتایج بنچمارک این بازی با کارت گرافیک RTX 4090 منتشر شده است.
۲ هفته پیش
وزیر خارجه ترکیه امروز تصریح کرد: از تحریم ها علیه ایران حمایت نمیکنیم؛ مستقلیم و خود تصمیم میگیریم.
۳ هفته پیش
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه به تهران سفر کرده و با مقامات ایران دیدار خواهد داشت.
۳ هفته پیش
از آنجایی که گوشی گلکسی S21 FE نتوانست به مانند نسخه قبلی به موفقیت تجاری برسد، سامسونگ تصمیم گرفت تا نسخه S22 FE را به بازار عرضه نکند.
۳ هفته پیش
ریزر طی همکاری با یکی از بازیکنان مسابقات الکترونیکی اقدام به عرضه موسهای جدید از خانواده DeathAdder کرد.
۳ هفته پیش
بیشتر...