? جدال سورن کی یرکگور با خویشتن مردی اروپایی، تحصیل کرده ثروتمند در اواخر دهه دوم زندگی را تصور

? جدال سورن کی یرکگور با خویشتن مردی اروپایی، تحصیل کرده ثروتمند در اواخر دهه دوم زندگی را تصور
? جدال #‌سورن_کی_یرکگور با خویشتن

مردی اروپایی، تحصیل کرده و ثروتمند در اواخر دهه ی دوم زندگی را تصور کنید که از احساسات فلج کننده ی ناامیدی و عذاب وجدان در رنج است. او بی هیچ دلیل مشخص، با زنی که همه تصور می کردند همسرش خواهد شد، ارتباطش را قطع می کند—نه به خاطر این که کس دیگری را دوست دارد، بلکه به خاطر فکری ناگهانی مبنی بر این که قادر به ازدواج نیست و فقط باعث بدبختی همسرش خواهد شد. او سپس مسیر حرفه ای خود را رها می کند که ده سال برای آن درس خوانده بود، و خود را در آپارتمانش پنهان می کند، در جایی که وسواسِ نوشتن، او را شب ها تا صبح به خلق اثر با سرعتی دیوانه وار وادار می سازد. او آنقدر بی وقفه کار می کند که در طول فقط چند سال، متون بسیار متعددی را به وجود می آورد که معادل با تعداد زیادی کتاب است.

اگر این اتفاق اکنون رقم می خورد، مثلا در دانمارک کنونی که نمونه ای استاندارد از یک جامعه ی مدرن عقل گرا است، این مرد دیر یا زود خود را در مطب یک روانپزشک می دید، و در آنجا احتمالا مبتلا به افسردگی یا اختلال دوقطبی تشخیص داده می شد. او احتمالا شروع به دیدن یک روان درمانگر می کرد و برایش قرص تجویز می شد. هدف این می شد که او به زندگی عادی و نرمال بازگردد، آنطور که جامعه «نرمال» را تعریف می کند: توانایی در لذت بردن از زندگی، تشکیل روابط، انجام وظایف به عنوان یک عضو از خانواده، یک دوست، یک شهروند. این مرد به دنبال کمک گرفتن از متخصصین می رود، چون در قرن بیست و یکم، او این تمایلات خود را به عنوان نشانه هایی از بیماری، و گواهی بر وجود اختلال روانشناسانه در نظر می گیرد.

اما وقتی «سورن کی یرکگور» این تجربه ها را در دانمارک در دهه ی 1840 تجربه می کرد، معنای متفاوتی پشت آن ها در نظر گرفته می شد. او از «ادبیات رمانتیک» یاد گرفته بود که عواطف رام نشدنی و غیرقابل کنترل، در واقع نشانه ای از نبوغ هستند، به خصوص وقتی دردناک و رنج آور باشند. او «مالیخولیای» خود را نه یک بیماری، بلکه به گفته ی خودش، «یک رازدار صمیمی... وفادارترین معشوقه ای که تا به حال شناخته ام» در نظر می گرفت.

ادامه مطلب در سایت #‌ایران_کتاب
.
.
.

www.iranketab.ir

.
.
.

❤️کتاب بعدی رو راحت انتخاب کن

.
.
.

#‌کتاب_بخوانیم #‌کتاب_خوب_بخوانیم #‌معرفی_کتاب #‌پیشنهاد_کتاب #‌کتاب_باز #‌کتاب_خوب #‌کتابخوان #‌کتابخوانی #‌فلسفه #‌فیلسوف

.
.
.

✍️ @‌iranketab.ir

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط