| 4 سال پیش shirin.mostaghasi

مهدی حجت، رئیس شورای بین المللی بناها بافت های تاریخی ایران با رجوع به حافظۀ خود، جزییات تخریب بخش

مهدی حجت، رئیس شورای بین المللی بناها بافت های تاریخی ایران با رجوع به حافظۀ خود، جزییات تخریب بخش
مهدی حجت، رئیس شورای بین‌المللی بناها و بافت‌های تاریخی ایران با رجوع به حافظۀ خود، جزییات تخریب بخشی از حمام را این‌گونه به یادآورد و تعریف کرد:

_ یک روز به من گفتند که قرار است حمام خسروآغا خراب شود. به‌عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی سوار ماشین شخصی خودم شدم و ساعت ۵ راه افتادم و تقریباً ساعت ۱۰ شب به اصفهان و محل حمام رسیدم که بگویم شما می‌خواهید آنجا چه کار کنید؟ دیدم لودر با چراغ نورافکن روشن است و دارند عقب جلو می‌کنند و حمام را خراب می‌کنند. بعد مسئولین خبردار شدند که من آمده‌ام و استاندار آمد و شهردار آمد و ایستادند و گفتند که اینجا محل فساد بوده و فلان بوده است و جوابشان را شنیدند. من گفتم به هر عنوان شما اجازه ندارید این کار را انجام دهید و علیه شما اعلام‌جرم می‌کنم. آن آقای استاندار گفت که من رئیس‌جمهور استان هستم! گفتم هرچه هستی نمی‌توانی اینجا چنین کاری بکنی. ترسیدند و موقتاً رفتند، اما نصف حمام را خراب کرده بودند و بقیه‌اش بلاتکلیف ماند تا بعداً که دیگران آن را کاملاً خراب کردند. یادم نیست در زمان چه کسانی کاملاً حمام را خراب کردند و از بین بردند، اما می‌توان مراجعه و پیدا کرد. آن زمانی که من عرض می‌کنم حمام را تا حدی خراب کردند نه کامل، شهردار اصفهان، محمدحسن ملک مدنی و غلامحسین کرباسچی، استاندار اصفهان بود، شهردار و استاندار دنبال این بودند و فرد دیگری نبود، اما وقتی حمام کامل تخریب شد، فروردین سال ۱۳۷۴ بود که در آن زمان هم مشخص است استاندار و شهردار چه کسانی بودند.

_ استاندار و شهردار دنبال این بودند، فرد دیگری نبود.

_ علت مخالفت ما با تخریب حمام این بود که این تخریب موجب مرگ بازار می‌شد و بازار را به انبار تبدیل می‌کرد، در نتیجه مغازه‌های بازار به خیابان استانداری می‌آمدند و این اشکال بزرگی بود. ما نمی‌خواستیم بازار اصفهان از بین برود.

متن کامل گفتگو با مهدی حجت رئیس ایکوموس ایران را در ایسنا بخوانید.

#‌حمام_خسرو_آقا
#‌حمام_خسرو_آغا
#‌تخریب_حمام_خسرو_آغا
#‌تخریب_حمام_خسرو_آقا
#‌شیرین_مستغاثی
#‌خبرگزاری_ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط