|
3 سال پیش
Espash

.مریم فخیمی: انسان از روزی که جرات پیدا کرد از غار خارج شود کنجکاوی در سیاره زمین را آغاز کند آسما

.مریم فخیمی: انسان از روزی که جرات پیدا کرد از غار خارج شود کنجکاوی در سیاره زمین را آغاز کند آسما
.
مریم فخیمی: انسان از روزی که جرأت پیدا کرد از غار خارج شود و کنجکاوی در سیاره زمین را آغاز کند آسمان را دید و زیبایی‌های گنبد قیرگون را کشف کرد. خسوف، کسوف، مقارنه اجرام آسمانی و بارش‌های شهابی همه و همه برای این موجود کنجکاو، جذاب و البته گاهی وحشت‌بار بود. با گذشت سالیان طولانی و پیشرفت علم و آگاهی، وحشت از پدیده‌های نجومی جای خود را به تلاش برای راهیابی به اعماق فضا داد.

زمانی دیدن عبور شهاب در آسمان برای انسان باستانی به‌معنای نابودی یک امپراتوری یا مرگ و بروز بیماری بود؛ اما اکنون همه می‌دانیم که پدیده‌ای چون شهاب‌باران رخدادی تماشایی و علمی است که هیچ تأثیری در زندگی و آینده بشر ندارد.

بارش شهابی برساوشی

هر سال در نیمه مرداد شاهد بروز مهم‌ترین بارش شهابی سالانه هستیم؛ شهاب‌باران برساوشی. رخدادی که همه منجمان و شیفتگان آسمان شب یک سال را در انتظار رؤیت آن سپری می‌کنند. این بارش محبوب‌ترین شهاب‌باران سالانه است که در شب‌های گرم تابستانی، مردم نیمکره‌شمالی را مجذوب خود می‌کند.

بازه فعالیت بارش برساوشی از ۲۶تیر تا ۲شهریور است. طبق اعلام سازمان بین‌المللی شهاب (IMO) امسال اوج بارش شهابی برساوشی چهارشنبه ۲۲مرداد (به‌وقت ایران) است. نرخ سَرسویی بارش ۱۱۰ شهاب در ساعت پیش‌بینی شده است. البته نرخ معمولی بارش در مناطق به دور از آلودگی نوری حدود ۵۰ تا ۷۵ شهاب در ساعت است.

چطور این بارش را ببینیم؟

اگرچه اوج بارش برای ۲۲مرداد پیش‌بینی شده، اما بهتر است شب قبل و بعد از اوج بارش نیز برای تماشای شهاب‌باران اقدام کنید.
از منظر ناظر زمینی، کانون این بارش در صورت فلکی برساوش (Perseus) واقع است؛ یعنی برای دیدن شهاب‌ها باید به‌سمت این صورت فلکی نگاه کنید. این صورت فلکی درشمال‌شرق آسمان قرار دارد و با نزدیک شدن به نیمه شب کانون بارش در آسمان ارتفاع گرفته، تعداد شهاب‌هایی که می‌توان مشاهده کرد افزایش می‌یابد.

برای رصد این پدیده به ابزار خاصی نیاز ندارید. در صورت امکان به جایی دور از شهر بروید یا در حیاط و پشت‌بام منزلتان به تماشای این شهاب‌باران بنشینید. کافی است یک شب زنده‌دار باشید با اندکی صبر، حوصله و اشتیاق. رو به نیمه شمالی آسمان و پشت به ماه که در تربیع آخر است بنشینید و از تماشای عبور شهاب‌های درخشان برساوشی در این شب‌های گرم تابستان لذت ببرید.

اطلاعات تکمیلی در وبسایت اسپاش:
http://espash.ir/news/15624

#‌اخبار_روز_اسپاش #‌اسپاش #‌فضا #‌فضانورد #‌فضایی #‌نجوم #‌هوافضا #‌ماهواره #‌ناسا #‌ماه #‌مریخ #‌شهاب_باران #‌بارش_شهاب
#‌espash_daily #‌espash #‌space #‌nasa #‌astronomy

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط