بر چهره گل نسیم نوروز خوش است...در صحن چمن روی دل افروز خوش است از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست...

بر چهره گل نسیم نوروز خوش است...در صحن چمن روی دل افروز خوش است از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست...
بر چهره گل نسیم نوروز خوش است ..... در صحن چمن روی دل‌افروز خوش است
از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست ..... خوش باش و ز دی مگو که امروز خوش است
بی گمان بزرگترین جشن باستانی ایران، #‌نوروز می باشد که ریشه در آیین و تاریخ درخشان #‌باستانی ما دارد. پیشنیه تاریخی نوروز را برخی به بابلیان می رسانند و برخی نیز معتقدند که #‌زردشت پایه گذار آن بوده است. اما براساس شاهنامه و تاریخ اساطیری ایران زمین، جمشید پیشدادی پدید آورنده این جشن باستانی است. به جهت اهمیت بسیار آن، تاریخ نگاران و شاعران بسیاری درباره آن سخن ها گفته اند, حافظ، سعدی، فردوسی، نظامی، خاقانی، طبری و ... از جمله ایشان می باشند. اما در میان تمامی مفاخر تاریخی و ادبی ایران، شاید تنها کسی که کتابی پارسی را از برای نوروز نگاشته است #‌خیام می باشد. خیام در کتاب #‌نوروزنامه ، به شرح این #‌جشن باستانی پرداخته و درباره پایه گذار آن، دلایل بزرگی این جشن و مراسم تاریخی مربوط به آن اطلاعات مفیدی را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد.
در جای جای کتاب می توان به علاقه مندی خیام به ایران پی برد. وی در بخش های گوناگون از شاهان اساطیری ایران سخن می راند و آیین جهانداری پادشاهان ساسانی را می ستاید. دربخش هایی از اثر، به حفظ و مراعات جشن نوروز تاکید می کند و حتی آن را بر اقوام ترک و روم واجب می دارد - برگرفته از مقدمه کتاب به قلم روانشاد #‌مجتبی_مینوی – کتاب بخش های گوناگونی را شامل می شود که شاید برخی از آنها در نگاه اول ارتباطی با موضوع اصلی نداشته باشند. آیین پادشاهان عجم، یاد کردن زر، علامت #‌دفینه ها، یاد کردن انگشتری، یاد کردن خوید، یاد کردن شمشیر، یاد کردن تیر و کمان، یاد کردن اسپ، ذکر باز، منفعت #‌شراب و خاصیت روی نیکو، بخش های ارائه شده در این کتاب می باشند.
برخی از محققین در انتساب این اثر به خیام، تردید داشته و آن را یادداشت های خیام دانسته که پس از او توسط شاگردانش تکمیل و به صورت کتاب در آمده است. اما روانشاد مجتبی مینوی، با یک حاشیه نگاری مفصل بر کتاب، آن را اثر خیام دانسته، که به شاه زمانه خود تقدیم کرده است.
کتاب "نوروزنامه" اثر حکیم #‌عمر_خیام_نیشابوری ، با تصحیح و تحشیه استاد مجتبی مینوی، توسط #‌انتشارات_اساطیر به چاپ رسیده است.
#‌آریایی #‌فردوسی #‌شاهنامه #‌ایران #‌کتابخوانی #‌کتاب #‌متون_کهن #‌کتاب_را_فراموش_نکنیم #‌تاریخ_ایران #‌اساطیر #‌در_دنیای_من_کتاب_حکومت_می_کند #‌معرفی_کتاب#‌زرتشت #‌ادبیات_حماسی #‌اوستا #‌book #‌booklover #‌ferdowsi #‌shahnameh
@asatirpub

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط