دن اریلی از قول یک کلیدساز چنین نقل می کند: قفل را برای این روی درب قرار می دهند که آدم های درستکار

دن اریلی از قول یک کلیدساز چنین نقل می کند: قفل را برای این روی درب قرار می دهند که آدم های درستکار
دن اریلی از قول یک کلیدساز چنین نقل می‌کند:

«قفل را برای این روی درب قرار می‌دهند که آدم‌های درستکار، به کار نادرست وسوسه نشوند. ۱٪ از مردم همیشه درستکار هستند و هرگز سرقت نمی‌کنند. ۱٪ از مردم هم، آدم‌های درستی نیستند و در هر شرایطی می‌کوشند قفل در خانه‌ی تو را باز کنند و تلویزیون تو را بدزدند.

اما ۹۸٪ باقیمانده، تا وقتی درستکار هستند که شرایط اطراف‌شان مناسب باشد و آن‌ها را به سمت درستکاری سوق دهد. این‌ها اگر به اندازه‌ی کافی وسوسه شوند، ممکن است به سراغ کارهای نادرست بروند.

قفل از تو در برابر آن ۹۸٪ که ممکن است تسلیم وسوسه شوند حفاظت می‌کند.»

اگر این حرفی را که اریلی از قول یک کلیدساز نقل می‌کند بپذیریم، تلویحاً این قاعده را هم پذیرفته‌ایم که ما بیشتر از آن‌که «انسان خوب» و «انسان بد» داشته باشیم، «سیستم سالم» و «سیستم ناسالم» داریم.

سیستم ناسالم سیستمی است که آن ۹۸٪ میانی را به سمت آن ۱٪ ناسالم سوق می‌دهد. اگر بتوانند خودشان فاسدهای بزرگ انجام می‌دهند و اگر نتوانند، به مهره‌ای در ماشین فساد تبدیل می‌شوند.
نمی‌دانم شما با دن اریلی هم عقیده‌اید یا مخالف او هستید. یعنی بحث روی «انسان سالم و ناسالم» را واقعی‌تر می‌دانید یا توصیفِ «سیستم سالم / ناسالم».
شاید هم واقعیت، ترکیبی از این دو باشد.
منبع: کتاب پشت پرده‌ی ریاکاری اثر #‌دن_اریلی
#‌انسان_سالم
#‌انسان_ناسالم
#‌ریاکاری
#‌پشت_پرده
#‌فساد
#‌سیستم_سالم
#‌سیستم_ناسالم
#‌قفل
#‌کلید_ساز
#‌انسان_خوب
#‌انسان_بد
#‌درست_کاری
#‌نتیجه
#‌موفقیت
#‌پیروزی
#‌کامیابی
#‌دکتر_فراز_نظارتی_زاده
@‌faraznezaratizadeh @‌faraznezaratizadeh @‌faraznezaratizadeh @‌faraznezaratizadeh @‌faraznezaratizadeh @‌faraznezaratizadeh

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط