بیتوته |
1 سال پیش

بیوگرافی کیومرث پوراحمد گارگردان نویسنده

بیوگرافی کیومرث پوراحمد گارگردان و نویسنده



زندگینامه کیومرث پوراحمد کارگردان و نویسنده

کیومرث پوراحمدکارگردان، فیلمنامه‌نویس، تدوینگر و تهیه‌کنندهٔ ایرانی متولد ۲۵ آذر ۱۳۲۸ در نجف آباد بود. پوراحمد یکی از مهم‌ترین فیلم‌سازان نسل پس از انقلاب ۵۷ بود که در دهه‌های ۱۳۶۰ تا ۸۰ فیلم‌ها و سریال‌های موفق و به‌یادماندنی در کارنامه‌اش ثبت کرد. او در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ در بندر انزلی به زندگی خود پایان داد.

چکیده ای از بیوگرافی کیومرث پوراحمد

نام: کیومرثپور احمد

تاریخ تولد: ۲۵ آذر ۱۳۲۸

محل تولد:نجف آباد اصفهان

تحصیلات:دانش آموخته کارگردانی سینما

مرگ: ۱۶ فروردین ۱۴۰۲

بیوگرافی کیومرث پوراحمد

کیومرث پوراحمددر ۲۵ آذر ۱۳۲۸ در نجف آباد اصفهان به دنیا آمد. کیومرث پوراحمد فرزند پروین دخت یزدانیان و خدابخش پوراحمد است. پوراحمد کارش را با نقدنویسی به ویژه در ماهنامه فیلم شروع نمود و از ۱۳۵۳ با دستیاری در مجموعه تلویزیونی آتش بدون دود وارد سینما گردید. فیلم شب یلدا الهام‌گرفته از زندگی خود اوست.

مادرش، پروین دخت یزدانیان با بازی در فیلم های او، کار بازیگری را شروع نمود و آثار برجسته ای با بازی او به ثبت رسید. دخترش، مریم پوراحمد نیز در فیلم شب یلدا به ایفای نقش پرداخته است. فیلم مستندی در مورد زندگی پوراحمد به کارگردانی مشترک سیدسجاد آوینی و اردلان آشوری ساخته شده است. پوراحمد در شب تقدیر از وی خود را شاگرد مسعود کیمیایی دانست و گفت: این افتخاری برای یک شاگرد است در مراسم تقدیر از او در کنار استادش قرار گیرد.

خاطرات کودکی کیومرث پوراحمد

ما نجف آبادی هستیم و من فقط آنجا به دنیا آمدم، اصفهان که آمدیم در مدرسه و محله لهجه ی مرا مسخره می کردند، چون لهجه ما با اصفهانی ها فرق دارد. من هم از لهجه ی اصفهانی خوشم نمی آمد، لکنت زبان هم داشتم، به همین خاطر همه اش در خانه بودم و مشق می نوشتم و به مادرم کمک می کردم تا سنم رفت بالاتر و با کتاب آشنا شدم و… – درسم خیلی خوب نبود، فضای مدرسه زمان ما خیلی بد و تلخ بود، من لکنت زبان داشتم و زبانم می گرفت، فارسی را باید از رو می خواندیم و من زبانم می گرفت، معلم با چوب می زد توی سر من و می گفت چرا ادا اطوار درمی آوری، یا انشاء که می خواندم زبانم می گرفت و … – من سر جشنواره فیلم کودک و ساخت قصه های مجید که به اصفهان رفتم دوباره با لهجه ی اصفهانی آشتی کردم.

آغاز فعالیت هنریکیومرث پوراحمد

آغاز کار کیومرث پوراحمد کارش با نقدنویسی بود و از ۱۳۵۳ با دستیاری در مجموعه تلویزیونی آتش بدون دود وارد سینما شد. فیلم شب یلدا الهام‌گرفته از زندگی خود اوست. کیومرث پوراحمد شرح حال خود را در کتابی تحت عنوان «کودکی نیمه‌تمام» منتشر کرده‌است. مادرش، پروین‌دخت یزدانیان با بازی در فیلم‌های او، کار بازیگری را آغاز کرد و آثار برجسته‌ای با بازی او به ثبت رسید.

دخترش، مریم پوراحمد نیز در فیلم شب یلدا به ایفای نقش پرداخته‌است. فیلم مستندی دربارهٔ زندگی پوراحمد به نام به خاطر کیومرث به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سید مازیار هاشمی ساخته شده‌ است.

ازدواج کیومرث پوراحمد

کیومرث پوراحمددر چند سال پیش با خانم مهرانه ربی ازدواج کرده است و یک دختر به نام مریم دارد.

خودکشی کیومرث پوراحمد

کیومرث پوراحمد در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ در ویلای بندر انزلی به زندگی خود پایان داد.

جایزه‌های کیومرث پوراحمد

- برندهٔ جایزهٔ ویژه و لوح تقدیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای فیلم به خاطر هانیه

- برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنوارهٔ فیلم فجر برای فیلم خواهران غریب

- برندهٔ جایزهٔ بهترین کارگردانی جشنوارهٔ فیلم پنانگ برای فیلم خواهران غریب

- برندهٔ تندیس بهترین فیلم جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای فیلم شب یلدا

- برندهٔ تندیس بهترین کارگردانی و تندیس بهترین فیلم‌نامه جشن خانهٔ سینما برای فیلم اتوبوس شب

- برندهٔ جایزهٔ بزرگ هیئت داوران جوایز آسیا پاسیفیک برای فیلم اتوبوس شب

- نامزد جایزهٔ صفحه نمایش آسیا و اقیانوسیه جوایز آسیا پاسیفیک برای فیلم اتوبوس شب

- نامزد جایزهٔ لینو بروکا جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم مانیل برای فیلم اتوبوس شب

- برندهٔ جایزهٔ پروانهٔ زرین بهترین کارگردانی جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان برای فیلم اتوبوس شب

- برندهٔ جایزهٔ بهترین کارگردانی جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم خروس طلایی برای فیلم اتوبوس شب

- برندهٔ جایزهٔ ویژهٔ بهترین فیلم‌نامهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم رشد برای فیلم صبح روز بعد

فیلم های کیومرث پوراحمد

(۱۴۰۱) پرونده باز است(۱۴۰۰) نگهبان شب(۱۳۹۷) تیغ و ترمه
(۱۳۹۷) جمشیدیه(۱۳۹۶) رضا(۱۳۹۴) کفشهایم کو؟

(۱۳۹۲) ۵۰ قدم آخر

(۱۳۸۸–۸۹) پرانتز باز(۱۳۸۶) برج

(۱۳۸۵) اتوبوس شب

(۱۳۸۴) نوک برج(۱۳۸۳) گل یخ

(۱۳۸۰) شب یلدا

(۱۳۷۵–۷۶) سرنخ (۱۳۷۴) خواهران غریب

(۱۳۷۳) به خاطر هانیه

(۱۳۷۲)نان و شعر(۱۳۷۱)سفرنامهٔ شیراز-

(۱۳۷۱) صبح روز بعد

(۱۳۷۰)شرم(۱۳۶۹–۷۰)قصه‌های مجید

(۱۳۶۸) شکار خاموش

(۱۳۶۷)لنگرگاه(۱۳۶۶) گاویار

(۱۳۶۶) شکوه زندگی

(۱۳۶۵) آلبوم تمبر(۱۳۶۳) بی‌بی چلچله

(۱۳۶۳)تاتوره

(۱۳۶۱) باران(۱۳۶۰) تابستان سال آینده

(۱۳۵۷)قصه خیابان دراز

--

تصاویر کیومرث پوراحمد

گردآوری:بخش فرهنگ و هنر بیتوته



#‌عکس_خودرو منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اطلاعات بیشتر در رابطه با محسن شریفیان گروه موسیقی لیان،موسیقی نوازندگی نی‌انبان،موسیقی بومی ایران،نی‌انبان الکترونیک،آلبوم‌های محسن شریفیان،زندگی‌نامه محسن شریفیان،اهل زمین؛ موسیقی و اوهام در جزیره خارگ،مردم‌شناسی و موسیقی نوار ساحلی شیبکوه،کتاب‌های محسن شریفیان،آثار موسیقی محسن شریفیان،نی‌انبان ایرانی،تحصیلات محسن شریفیان،اجراهای خارجی محسن شریفیان،کنسرت‌های محسن شریفیان،جشنواره موسیقی فجر،محسن شریفیان در دادگاه فرهنگ و رسانه،لیانا شریفیان،نوای نواحی،سازهای تخصصی موسیقی به سایت بیتوته مراجعه کنید.

7 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه بابیوگرافی گروه ایتیز،اعضای ATEEZ،پروفایل ATEEZ،حقایق ATEEZ،اولین بازی ATEEZ،جوایز ATEEZ،آهنگ های ATEEZ،ATEEZگروه ،فن ATEEZ،تور ATEEZ،کی پاپ،گروه پسر،موسیقی کره جنوبی،سرگرمی،فرهنگ پاپ سبک موسیقی ایتیز به سایت بیتوته مراجعه کنید.

10 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با سوزنی سمرقندی،شاعران هجاگو،اشعار سوزنی سمرقندی،شعر فارسی قرن ششم هجری،هزلیات سوزنی سمرقندی،شاعران ایرانی قرن ششم هجری،اندیشه‌های سوزنی سمرقندی،شعر هجوگو،ادبیات ایران در دوران سلجوقیان،اندیشه‌های اجتماعی در شعر سوزنی سمرقندی به سایت بیتوته مراجعه کنید.

7 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه باچارلز دیکنز،زندگی و آثار چارلز دیکنز،رمان‌های چارلز دیکنز،ادبیات انگلیسی،داستان‌های کلاسیک،نویسندگان دوره ویکتوریایی،اجتماع شناسی در آثار دیکنز،دیکنز و فقر،معنویت در دنیای چارلز دیکنز،پیامدهای اجتماعی در رمان‌های دیکنز،تاریخ ادبی،تأثیرات دیکنز در ادب و فرهنگ جهانی،طبقه‌بندی اجتماعی در آثار چارلز دیکنز،دیکنز و تغییرات اجتماعی در دوره ویکتوریایی،تأثیرات فرهنگی و اجتماعی دیکنز در دنیای معاصر به سایت بیتوته مراجعه کنید.

7 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با داریوش مهرجویی،فیلم‌ساز ایرانی،سینما ایران،آثار داریوش مهرجویی،بیوگرافی داریوش مهرجویی،سینمای موج نو،فیلم گاو،فیلم سنتوری ،جشنواره‌های فیلم داریوش مهرجویی ،فیلم‌های ممنوع‌التصویرداریوش مهرجویی،فیلم‌های توقیف شده داریوش مهرجویی،جایزه شوالیه ادب و هنرداریوش مهرجویی،مهرجویی و سینمای ایران،فیلم‌سازان برجسته ایرانی،مهرجویی و موسیقی،داریوش مهرجویی و ترجمه کتاب‌ها،انتقادات به سیاست‌ها در آثار داریوش مهرجویی به سایت بیتوته مراجعه کنید.

8 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با سراج قمری، زندگی و آثار سراج قمری،شاعر سراج قمری، شعر هجو سراج قمری،سراج قمری شعر و اخلاق،تأثیرات سراج قمری در ادبیات فارسی،معرفی شاعر سراج قمری آملی،سراج قمری و شاعران قرن ششم،آثار هنری و اخلاقی سراج قمری،بازخوانی اشعار سراج قمری،سراج قمری و هجو در شعر فارسی،تأثیر شاعر سراج قمری بر ادبیات معاصر به سایت بیتوته مراجعه کنید.

8 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با خاقانی شعر،دیوان خاقانی،خاقانی زندگی‌نامه،شاعر خاقانی،خاقانی اشعار،خاقانی و ادبیات فارسی،تأثیر خاقانی در شعر فارسی،خاقانی و فلسفه،خاقانی و عرفان،مولوی و خاقانی به سایت بیتوته مراجعه کنید.

9 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با هومر،ایلیاد،ادیسه،شاعر یونانی،ادبیات یونان باستان،قهرمانی،اسطوره‌ها،موسیقی هومری،اثرات فرهنگی،تأثیر هومر در ادبیات و هنر،مسابقه هومر و هزیود،نقد اثر هومر،تاریخچه نسخه‌های هومر،اشعار حماسی،نویسندگان باستان،شاعران ادبیات یونان،معتبرترین نویسندگان تاریخ به سایت بیتوته مراجعه کنید.

7 ماه پیش

اطلاعات بیشتر در رابطه با مستانه مهاجر،زندگی نامه مستانه مهاجر،عکس های مستانه مهاجر،مستانه مهاجر و دخترش،پژمان بازغی و مستانه مهاجر،بیوگرافی مستانه مهاجر،فیلم جوجه تیغی مستانه مهاجر،فیلم مستانه مهاجر،مستانه مهاجر و همسرش،بیماری مستانه مهاجر به سایت بیتوته مراجعه کنید.

7 ماه پیش

بیشتر...