خودروتک |
پریروز

عاقبت گوش کردن به پیشنهاد فعلا خودرو نخرید

عاقبت گوش کردن به پیشنهاد «فعلا خودرو نخرید»

در فاصله آبان‌ماه سال گذشته تا خرداد امسال سیاستگذار خودرو در دو اظهار نظر با وعده بهبود بازار خودرو به مردم توصیه کرده است که برای خرید عجله نکنند.

به گزارش

خودروتک

، بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد حد فاصل وعده نخست وی تا شب عید، میانگین

قیمت خودرو

۲۲درصد

رشد

کرده است. همچنین از وعده نخست ‌وزیر صمت تا اواخر فروردین امسال نیز میانگین

قیمتخودرودر بازار

آزاد بیش از ۳۶درصد رشد را نشان می‌دهد. با این حساب مشخص نیست که سیاستگذار بر چه مبنایی وعده بهبود وضعیت بازار را داده است.

وزیر صنعت،معدن و تجارتبرای دومین بار در یک سال گذشته وعده بهبود بازار خودرو را داده و به مردم توصیه کرده برای خرید عجله نکنند این درحالی‌است که شواهد و قرائن نشانی از رشد عرضه و افت قیمت در آینده نزدیک ندارد. عباس علی‌آبادی اوایل آبان پارسال نیز به شهروندان توصیه کرد برای خرید خودرو (از بازار آزاد) دست نگه دارند. وی در آن مقطع با بیان اینکه مردم در خرید خودرو عجله نکنند، چون شرایط رو به بهبود است، گفت: باوارداتخودرو، افزایش تولید و سیاست‌های درپیش‌گرفته دولت، آرامش به بازار خودرو برمی‌گردد تا دغدغه‌های (شهروندان) کاهش یابد.

با وجود توصیه و البته وعده وزیر صمت مبنی بر بهبود شرایط بازار خودرو، قیمت در بازار آزاد نه تنها روند کاهشی (نسبت به مقطعی که وزیر صمت توصیه کرد مردم برای خرید عجله نکنند) نداشته بلکه بالا و بالاتر نیز رفت. از همین رو شهروندانی که به وعده وزیر صمت اعتماد کردند، عملا متضرر شدند، زیرا تا به امروز ده‌ها یا حتی صدها میلیون تومان نیز به قیمت خودرو در بازار آزاد اضافه شده است. در فاصله وعده نخست، وزیر صمت تا به امروز بازار خودرو چند توفان قیمتی را به چشم دیده، هرچند در مقاطعی نیز آرام گرفته، اما منحنی قیمت هرگز تا مرز قیمتی اوایل آبان پارسال (زمان اولین توصیه وزیر صمت) عقب ننشسته است.

با وجود این وعده ناکام، وزیر صمت بار دیگر و همین ۱۰ روز پیش به مردم توصیه کرد در خرید خودرو عجله نکنند. علی‌آبادی از مردم خواسته که به توصیه و وعده وی اعتماد کنند، زیرا شرایط باثبات‌تری [در بازار] ایجاد می‌شود و آنها می‌توانند خودروهای مدنظر خود را با شرایط بهتری بخرند. جدا از اینکه با توجه به قول قبلی و ناکام وزیر صمت، شهروندان به وعده جدید وی اعتماد خواهند کرد یا نه، مساله دیگر اینجاست که علی‌آبادی براساس چه فاکتورها و اتفاقاتی وعده بهبود اوضاع بازار خودرو را می‌دهد؟مرور اظهارات خودرویی علی‌آبادی طی یک سال گذشته نشان می‌دهد وی روی تولید و واردات برای بهبود اوضاع بازار خودرو حساب کرده و عمدا یا سهوا فاکتورهای غیرخودرویی مانند انتظارات تورمی و قیمتارزرا در نظر نگرفته و نمی‌گیرد.در هر دو مقطعی که وزیر صمت وعده بهبود بازار خودرو را داده و از مردم خواسته برای خرید خودرو عجله نکنند، وی روی رشد تولید و افزایش واردات حساب کرده است.

این در حالی است که تولید به‌خصوص در مقطع فعلی شرایط مناسبی (حداقل برای جهش) ندارد و واردات نیز با وجود سرعت گرفتن نسبی، کماکان در تیراژی اندک و کم‌اثر انجام می‌شود. وزارت صمت روی تولید یک‌میلیون و ۷۰۰هزار دستگاهی خودرو در سال گذشته حساب کرده بود، اما در نهایت کل تیراژخودروسازانبه یک‌میلیون و ۳۵۰هزار دستگاه نیز رسید. بنابراین در انتهای سال گذشته عملا یکی از فاکتورهای مهم موردنیازکاهش قیمت خودرودر بازار محقق نشد. در کنار تحقق نیافتن برنامه تولید، واردات نیز مطابق برنامه پیش نرفت، به نحوی که در کل سال گذشته کل خودروهای واردشده به کشور به ۱۳هزار دستگاه نرسید. بنابراین دومین عامل اثرگذار بر بهبود بازار خودرو نیز عملا خنثی شد. در کنار اینها، عوامل غیرخودرویی سیر صعودی گرفتند تا بازار خودرو از دو جهت تحت فشار رشد قیمت قرار بگیرد. این عوامل، انتظارات تورمی و قیمت ارز بودند که تحت تاثیر مسائل سیاسی یا اقتصادی، فراز و نشیب زیادی طی این سال‌ها (دوران تحریم) داشته‌اند و همواره بازار خودرو را چه در مسیر صعود و چه درجادهنزول تحریک کرده‌اند.

به‌هرحال با توجه به اتفاقات رخ‌داده، وعده نخست وزیر صمت مبنی بر بهبود اوضاع بازار خودرو عملی نشده و منحنی کلی قیمت خودرو در بازار نشان می‌دهد شهروندانی که به توصیه علی‌آبادی اعتماد کردند، متضرر شدند، به نحوی که برخی از آنها مجبور به خرید خودرو با قیمتی بالاتر شدند و برخی نیز به دلیل رشد قیمت، نتوانستند خودروی موردنظرشان را بخرند.

بهبود بازار با کدام چشم‌انداز؟

وزیر صمت بار دیگر و درحالی‌که احتمالا آخرین روزهای حضور در وزارت صمت را سپری می‌کند، قول بهبود بازار را داده و از مردم خواسته برای خرید عجله نکنند. این در حالی است که هم عوامل خودرویی و هم غیرخودرویی نشانه‌های مثبتی مبنی بر تحقق وعده دوم وزیر را انعکاس نمی‌دهند. بهبود اوضاع بازار خودرو ضمن آنکه رشد عرضه (چه محصولات تولید داخل و چه وارداتی‌ها) را می‌طلبد، نیاز به ثبات و حتی نزولی شدن انتظارات تورمی و قیمت ارز هم دارد. بنابراین اگر قرار بر تحقق وعده دوم وزیر صمت باشد، اولا نیاز به رشد تولید و افزایشواردات خودرواست و ثانیا انتظارات تورمی و قیمت هم نباید روند افزایشی به خود بگیرند و حتی نیاز به نزولی شدنشان هم هست.



#‌اخبار منبع: خودروتک

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

با کیفیت‌ترین و مقاوم‌ترین قفل موتور سیکلت دیسکی است یا زنجیری؟ در این مطلب به بررسی انواع قفل موتور سیکلت خواهیم پرداخت و بهترین مدل آن را نیز معرفی خواهیم کرد

1 ساعت پیش

واکنش معنادار پریچهر قنبری، همسر شهاب حسینی پای پست ساناز ارجمند در اینستاگرام توجه گروهی از کاربران فضای مجازی را جلب کرده است.

1 ساعت پیش

ملیکا شریفی نیا در سن 20 سالگی یک بار ازدواج کرد که این اتفاق منجر به شکست شد.

1 ساعت پیش

معاون تجارت و خدمات وزارت صمت گفت: تا چند ماه پیش قیمت‌ها بر اساس کیلوگرم تعیین می‌شدند. این نحوه قیمت‌گذاری مشکلاتی برای تولید سایزهای کوچکتر ایجاد کرده بود. اکنون نحوه قیمت‌گذاری تغییر کرده است.

1 ساعت پیش

یکی از پوشش های اصلی بیمه بدنه، جبران خسارت باتری و لاستیک تا 50 درصد ارزش نو است. لذا اگر شما خرید بیمه بدنه را انجام داده باشید، بیمه می تواند هزینه باتری

1 ساعت پیش

بهروز وثوقی بعد از جدایی از گوگوش با همسر زیبایش به نام کاترین اشنا شد و ازدواج آنها تا به امروز ادامه دار بوده است.

1 ساعت پیش

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع حمل و نقل سازمان ملی استاندارد گفت: خودرو وانت نیسان دارای انطباق‌های ایمنی و کیفی نیست و بر همین اساس گواهی تایید این خودرو تعلیق و شماره‌گذاری آن متوقف شد.

1 ساعت پیش

در این گزارش سعی کردیم مراکز تفریحی کرمانشاه را با شما به اشتراک بگذاریم.

1 ساعت پیش

در روزهای اخیر نام خودروهای وارداتی به صورت غیررسمی در محافل خودرویی مطرح می شود. خودرو سئات یکی از این خودروها است که قرار است در دور جدید واردات خودرو چرخ هایش خیابان های ما را لمس کند. مدلی از سئات که برای عرضه در ایران در نظر گرفته شده خودرو سئات ایبیزا است. یک خودرو هاچبک که با همکاری فولکس واگن ساخته شده است.

1 ساعت پیش

بیشتر...