خودروتک |
پریروز

ارتباط واردات خودرو با آیفون چیست

ارتباط واردات خودرو با آیفون چیست؟

درحالی شاهد بیش‌اظهاری و هدر رفتن حدود یک میلیارد دلار منابع ارزی کشور به واسطه واردات آیفون‌های رفرش و ریپک شده هستیم که وزرات صمت میتوانست منابع ارز حاصل از صادرات را برای واردات خودرو تخصیص دهد.

به گزارشخودروتکبه نقل از تسنیم، بحثوارداتآیفون‌های رفرش و ریپک به واسطه مصوبه اخیر هیئت وزیران و تفسیرهای متفاوتگمرکو سازمان توسعه تجارت از آن مجدداً به یکی از موضوعات مهم در حوزهتجارتخارجی تبدیل شده است.

نکته‌ای که در این بین دارای اهمیت است، واردات آیفون‌های 13 و مدل‌های قدیمی‌تریاست که به واسطه عدم تولید عملاً تعداد بسیار کمی از آنها به صورت استفاده نشده در بازار وجود دارد بخش قابل توجهی از آنها رفرش و ریپک شده هستند. واردکنندگان این کالاها رقم بسیارپایین‌تری به نسبت گوشی نو برای آنها پرداخت می‌کنند.

با این وجود آیفون‌های رفرش و ریپک شده به عنوان کالای نو در گمرک اظهار می‌شوند که نوعی بیش‌اظهاری در رویه واردات است. چنین رویه‌ای سبب سود‌های خلاف و بادآورده برای واردکننده و زیان دولت(چالش در تراز تجاری) و مصرف‌کننده شده است.

امکان جهشواردات خودروبا حذف تخصیصارزآیفون‌های رفرش و ریپک

این همان موضوعی است که در گزارشکارشناسیسازمان توسعه تجارت در شهریور سال گذشته نیز به آن اشاره شد. با این وجود خبری از تغییر در این رویه نیست. حتی اخیراً سازمان توسعه تجارت در برابر بخشنامه گمرکایراندر خصوص ممنوعیت واردات کلیه محصولات برند اَپل موضع‌گیری کرده است.

این سازمان در واکنش خود اعلام کرده است که واردات آیفون 13 و مدل‌های قبلی آن ممنوع نیست اماحقوقورودی آن به 96 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.رئیس کل گمرک ایران نیز در خصوص این واکنش گفته است که به نظر ما نصصریح مصوبهدولتبر ممنوعیت واردات کلیه محصولات اَپل تاکید دارد و برداشت‌های خاص سازمان توسعه تجارت ابهامات را افزایش داده است.

مسئله‌ای که باید به آن توجه شود این است که در حال حاضر با واردات آیفون 13 و مدل‌های قبلی بخشی از ارز تخصیص یافته به واسطه بیش اظهاری انجام شده در مورد آیفون‌های رفرش و ریپک به جیب متخلفان می‌رود.

این سوال مطرح است که آیا نمی‌توان ارزی که هم‌اکنون برای واردات مدل‌های قدیمی اَپل تخصیص داده می‌شود را برای مصارف دیگری مانند وارداتخودرواختصاص داد. ذکر این نکته ضروری است که نزدیک یک میلیارددلاردر سال گذشته برای واردات آیفون تخصیص پیدا کرده که همین مقدار می‌تواند تعداد خودروهای وارداتی که در دو سال گذشته 10 هزار دستگاه بوده است را ارتقاء بدهد.

انتهای پیام/



#‌اخبار منبع: خودروتک

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

چت‌جی‌پی‌تی در پاسخ به سوال‌های ما تاکید داشت: «اما لازم به ذکر است که این لیست تنها نظر شخصی بنده می‌باشد و ممکن است با نظر شما متفاوت باشد.»

نیم ساعت پیش

فرهنگ بازخبر

1 دقیقه پیش

متین‌ فر گفت: به منظور کاهش خطا‌های عمدی و سهوی،پیاده‌سازی محاسبه هوشمند تحلیل خلافی ساختمان در دستور کار قرار دارد.

نیم ساعت پیش

واردات خودرو به ایران با چالش‌های متعددی روبرو است. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، مسائل مربوط به تخصیص ارز توسط بانک مرکزی است. قوانین و مقررات دولتی همچنین بر روند واردات خودرو تأثیرگذار هستند. به عنوان مثال، در سال‌های اخیر واردات خودروهای دست‌دوم خارجی با محدودیت‌هایی مواجه شده است.

نیم ساعت پیش

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح خط مونتاژ یک شرکت خودروسازی در آبیک گفت: در کشور ما ۳۷ شرکت خودروساز فعال وجود دارد اما شایسته است که این فعالان صنعتی که می‌خواهند در زمینه صنعت خودرو فعالیت داشته باشند به سمت تولید محصولات مرتبط با خودرو بروند و برای افزایش تعداد محصولات خود تلاش کنند.

نیم ساعت پیش

    با ما از طریق زیر در تماس باشید. info@bazkhabar.ir تلفن: ۰۷۶۳۳۶۶۰۰۳۳  

یک ربع پیش

خودرو کوییک قرار است با تغییراتی در بازار آفریقا عرضه شود. چندی پیش خبری در خصوص صادرات کوییک به آفریقا در فضای مجازی منتشر شد. اینطور که مشخص است سایپا قصد دارد با شرکت خودروسازی مورزا در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی اقدام به تولید کوییک کند که خودروسازی مطرح در سطح قاره آفریقا محسوب می‌شود. بنابر اعلام این شرکت، خودرو کوییک با نام Mureza Prim 8 به تولید خواهد رسید و در فاز اول در کشور زیمباوه به فروش خواهد رسید./ باشگاه خبرنگاران

نیم ساعت پیش

تصاویری جالبی از چهره ساده سوسانو در روز عروسی اش منتشر شد.

نیم ساعت پیش

مدتی است با طرح موضوع توقف تولید پژو پارس، از سورن پلاس، خودرویی دارای استانداردهای ۸۵گانه، به عنوان جایگزین این محصول یاد می‌شود؛ اما خودروهایی همچون ۲۰۷ و تارا دستی نیز جزو گزینه‌های پیشنهادی است که در طرح‌های فراخوان در حال ارسال به مشتریان است.

نیم ساعت پیش

بیشتر...